Siirry sisältöön

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilu

Valinnanvapauskokeilut päättyvät syyskuussa

Suun terveydenhuollon kokeilun asiakkaat voivat käyttää valitsemansa palveluntuottajan palveluja 15.9. asti. Sen jälkeen he siirtyvät takaisin oman asuinkuntansa kunnallisen suun terveydenhuollon asiakkaiksi.
Terveysasemapalvelujen kokeilun asiakkaat voivat käyttää valitsemansa palveluntuottajan palveluja 30.9. saakka. Lokakuusta (1.10.) alkaen he siirtyvät kaupungin omien tai ostopalveluterveysasemien asiakkaiksi. Kesäkuun alusta lähtien kokeiluun ei oteta uusia asiakkaita. Lue lisää tiedotteesta

Suun terveydenhuollon kokeilu

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu on käynnissä. Kokeilussa ovat mukana Tampere, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski ja Vesilahti.

Huom! Vapaita paikkoja on jäljellä vain Valkeakoskella.

Kokeilu jatkuu vuoden 2019 alkusyksyyn.

Valinnanvapaus koskee aikuisten perushammashoitopalveluja: 18 vuotta täyttäneet asukkaat voivat valita kunnallisen palvelun sijaan kokeilussa mukana olevan yksityisen palveluntuottajan tai ammatinharjoittajan.

Valinnan voit tehdä joko verkossa Valitse suunhoitoyksikkö -sivun kautta tai soittamalla numeroon 03 5657 0119 arkisin klo 12 - 15. Hoitopaikan valinnan voi tehdä vain kerran.

Terveysasemapalvelujen kokeilu

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu on käynnissä. Se kattaa perusterveydenhuollon vastaanottopalvelut: lääkärin, sairaan- tai terveydenhoitajan, fysioterapeutin, mielenterveys- ja päihdetyön sekä sosiaaliohjauksen palvelut.

Kokeiluun voivat osallistua postinumeroalueiden 33530 ja 33710 asukkaat. Näillä alueilla asuu yhteensä 22 700 tamperelaista. Jos kuulut kokeilun piiriin, voit valita palveluntarjoajan Valitse terveysasema -sivun kautta.

Palveluntuottajaa voi vaihtaa kolmen kuukauden välein. Asiakkuus vaihtuu uudelle palveluntuottajalle valintaa seuraavan kalenterikuukauden alusta. Kokeilu jatkuu vuoden 2019 alkusyksyyn.

Lisätietoa

Lisätietoa valinnanvapauskokeilusta voit kysyä osoitteesta valinnanvapaus(at)tampere.fi


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/valinnanvapaus