Siirry sisältöön

Neuvonta talous- ja velka-asioissa

Talousneuvola

Talousneuvola on Tampereen aikuissosiaalityössä kokeiltava uudenlainen palvelu. Talousneuvolassa voit keskustella erilaisista - pienistä ja suurista - talouskysymyksistä ilman aikavarausta. Ota rohkeasti yhteyttä.

Kaikki talousneuvolan asiantuntijat eli sosiaalipalvelujen työntekijä, talous- ja velkaneuvoja, ulosoton työntekijä ja kokemusasiantuntija ovat tavoitettavissa perjantaisin klo 10 - 14. Voit soittaa numeroon 044 486 3826 tai tulla käymään paikan päällä. Olemme tavattavissa keväällä 2021 vuoroviikoin Tipotiellä, Hervannassa, Tesomalla ja Linnainmaalla:

  • Tipotien hyvinvointikeskus (5. krs, palvelukioski): 8.1., 15.1., 12.2., 12.3., 16.4. ja 14.5.
  • Hervanta Trio (kirjaston palvelukioski, 2. krs): 5.2., 5.3., 9.4. ja 7.5.
  • Tesoman hyvinvointikeskus (2. krs): 22.1., 19.2., 19.3., 23.4. ja 21.5.
  • Koilliskeskus (kirjaston aula): 29.1., 26.2., 26.3., 30.4. ja 28.5.

Sosiaaliohjaajaan ja sosiaalityöntekijään voit olla yhteydessä myös muina aikoina sekä puhelimitse että sähköpostilla. Yhteydenottoihin vastataan mahdollisimman pian. Jos emme pysty vastaamaan puheluun, soitamme takaisin.

Sosiaalityöntekijä
Suvi Hiltunen
puhelin 044 486 3826
sähköposti [email protected]

Talousneuvola on kehitetty Tampereen ASTA-hankkeen ja oikeusministeriön Ennakoiva talousneuvonta -hankkeen yhteistyössä.


Apua rahahuoliin -oppaan kansi.

Apua rahahuoliin

Raha-asiat ja oman talouden suunnittelu aiheuttavat monille päänvaivaa jossain vaiheessa elämää. Apua rahahuoliin -oppaaseen on koottu tietoa ja konkreettisia vinkkejä erilaisten talouskysymysten kanssa painiskeleville. Oppaasta löytyy esimerkiksi neuvoja, miten toimia, jos rahat eivät riitä laskujen maksuun, ohjeita budjetointiin sekä tietoa velkojen järjestelykeinoista ja rahahuolissa auttavista tahoista.

Työkaluja oman talouden suunnittelun avuksi:

Budjetointi on hyödyksi, jos haluat esimerkiksi saada rahat riittämään aiempaa paremmin. Taloussuunnitelma, "Tulot ja menot: Nykytilanne" ja Kuukausitaulukko -lomakkeissa on sisäänrakennetut laskurit, mikä helpottaa niiden täyttämistä.

Voit tallentaa lomakkeet omalle tietokoneellesi, jolloin täydentämistä voi jatkaa myöhemmin. Halutessasi voit myös tulostaa lomakkeet ja täyttää ne käsin.

Lomakkeita voi hyödyntää kokonaisuutena tai erillisinä – joskus pelkkä Talousuunnitelma-lomakkeen laatiminen riittää. Perusteellinen budjetointi on kuitenkin hyvä aloittaa tarkastelemalla nykyistä rahatilannetta: minkä verran rahaa tulee ja mihin se menee? Tämänhetkiset tulot ja menot kirjataan ylös Nykytilanne-lomakkeeseen. Apuna voit käyttää parin viime kuukauden tiliotteita ja menojen kirjaamista Kuukausitaulukkoon. Kun tämänhetkinen tilanne on tiedossa, sen rinnalle laaditaan Taloussuunnitelma. Taloussuunnitelmassa menot suhteutetaan tuloihin sopiviksi, ja lasketaan paljonko rahaa jää käytettäväksi pakollisten menojen jälkeen. Taloussuunnitelmaa laatiessasi on hyvä miettiä omia rahankäyttöön liittyviä tavoitteitasi.


Talous- ja velkaneuvonta

Oikeusaputoimistot vastaavat talous- ja velkaneuvonnasta. Voit kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen kotikunnastasi riippumatta. Palvelua on mahdollista saada myös etäpalveluna videoyhteyden välityksellä.

Tamperelaisia lähimpänä oleva oikeusaputoimisto on Pirkanmaan oikeusaputoimisto osoitteessa Häkiläpolku 1 (2. krs). Sinne ovat siirtyneet myös aiemmin Tampereen kaupungin talous- ja velkaneuvonnassa työskennelleet työntekijät.

Palvelut ovat käytettävissä ajanvarauksella:

  • Puhelin 029 566 0715, arkisin klo 10 - 12
  • Sähköposti pirkanmaa.velkaneuvonta(at)oikeus.fi


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/talousneuvola