Siirry sisältöön

Lähitori ja päiväkeskus

Lähitori

Lähitori on kaikenikäisten alueellinen kohtaamispaikka ja matalan kynnyksen palvelupiste. Lähitorilla voi tavata tuttuja ja osallistua monenlaiseen toimintaan.

Lähitorilla yhteen pisteeseen on tuotu koko palvelujen kirjo: Lähitorilla neuvotaan mitä yksityisiä ja julkisia sekä vapaaehtoisten tarjoamia palveluja kotiin on saatavilla ja tarvittaessa ohjataan oikeanlaisten palvelujen piiriin. Samalla kun lähitorilla käy vaikka syömässä, voi sieltä kysyä vinkkiä ja apua arjen pulmiin. Lähitorin henkilökunta kuuntelee ja kertoo, mitä mahdollisuuksia on nykyään olemassa. Oriveden lähitori toimii Oriveden palvelutalossa:

Oriveden palvelutalo
Eerolantie 2
35300 Orivesi
avoinna ma - pe klo 9 - 15, kahvio klo 9 - 15, lounas klo 11 - 13

Ohjaajat, puhelin 040 685 7327
Toiminnanjohtaja, puhelin 040 027 5038

Päiväkeskus

Päiväkeskuksessa kotihoidon ja omaishoidon asiakas voi kerran viikossa viettää virkistävän päivä: osallistua keskuksen toimintaan, syödä ja seurustella muiden asiakkaiden kanssa.

Päiväkeskukseen hakeudutaan oman alueen asiakasohjaajan kautta. Asiakasohjaaja selvittää asiakkaan päiväkeskuspalvelun tarpeen ja kirjaa sen asiakkaan palvelu- ja hoitosuunnitelmaan. Ilon päivässä on kaksi kymmenen hengen ryhmää, joissa kummassakin puolet kotihoidon ja puolet omaishoidon asiakkaita.

Päiväkeskuspäivä räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Orivedellä panostetaan erityisesti sosiaaliseen ja fyysiseen kuntoutukseen. Päiväkeskuspäivään kuuluu tarvittaessa myös asiakkaan hakeminen kotoa päiväkeskukseen sekä kuljettaminen takaisin kotiin.

Päiväkeskusmaksu on 15 euroa/päivä. Se sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja saunotuksen. Kuljetus päiväkeskukseen maksaa joukkoliikenteen kertamaksun/suunta eli tällä hetkellä edestakainen kuljetus maksaa kuusi euroa.

Tähtiniemen päiväkeskus Ilon päivä
Puhelin 040 676 5199
Tähtiniemenranta 11
35100 Orivesi
avoinna tiistaisin ja torstaisin

Osastonhoitaja Katja Salomaa, puhelin 050 569 7774