Siirry sisältöön

Polikliiniset mielenterveyspalvelut

Koronavirustilanne: Mielenterveys- ja päihdepalvelujen avohoito jatkuu. Vastaanotot hoidetaan mahdollisuuksien mukaan etänä joko puhelimitse ja muita sähköisiä palveluja hyödyntäen (esim. Skype). Sovi hoidostasi ja yhteydenpidostasi oman työntekijäsi kanssa, joten ole yhteydessä ensisijaisesti siihen yksikköön, jossa olet hoidossa. Kaikki ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla.

Polikliinisissa mielenterveyspalveluissa hoidetaan vakavia mielenterveyshäiriöitä. Hoitoon tarvitaan yleensä lääkärin tai muun viranomaisen lähete, jonka perusteella arvioidaan hoidon tarve. Hoidettavalle lähetetään ensimmäinen vastaanottoaika postitse.

Palvelut

Tampereen kaupungin polikliinisia mielenterveyspalveluja ovat:

Kun olet asiakkaamme

Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelujen piiriin kuuluvat Tampereen, Oriveden, Pirkkalan ja Vesilahden asukkaat.

Moniammatillinen apu sisältää mm. keskustelu-, lääke- ja ryhmähoidot sekä kuntoutuspsykoterapian ja työkykyarviot. Palvelu kattaa hoidon sekä hoito- ja kuntoutussuunnitelmien laatimisen yksilöllisesti. Tuemme ja neuvomme myös hoidettavan läheisiä ja omaisia.

Kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluissa saat moniammatillista apua.