Siirry sisältöön

Ongelmana alkoholi ja lääkkeet

Vertaistukea alkoholiongelmista kärsivien läheisille
Omaisten vertaistukiryhmään ovat tervetulleita kaikki tamperelaiset ja orivesiläiset, jotka kokevat kuormitusta läheisen alkoholinkäytöstä. Ryhmä on maksuton. Ryhmän ohjaajina ovat Tampereen kaupungin Konsti-yksikön työntekijöitä.

Aika: 19.5.2022 klo 17 - 18.30

Paikka: Hatanpäänkatu 3, F-rappu, neuvotteluhuone 129 (katutaso)

Lisätietoja: Konstin työntekijät, puhelin 040 806 2117

Liiallisen alkoholin tai lääkkeiden käytön aiheuttamiin ongelmiin on hyvä hakea apua, jos tuntuu, ettei pärjää asian kanssa itse, omat voimat eivät riitä tai haluaisi parantaa omaa tilannettaan. Myös läheiset voivat hakea apua.

Apua ilman lähetettä

Päihdeongelmaan kannattaa hakea apua ensisijaisesti ja oma-aloitteisesti peruspalveluista kuten sosiaaliasemalta, terveysasemalta tai työ- ja opiskelijaterveydenhuollosta:
Ensisijaiset tuki- ja hoitopaikat

Ota asia rohkeasti puheeksi esimerkiksi terveysasemasi lääkärin ja hoitajan kanssa. Heitä on koulutettu auttamaan riskikuluttajia. Varhaisessa vaiheessa annettu neuvonta on tehokas keino alkoholinkulutuksen vähentämiseksi.

Matalan kynnyksen palveluihin voit hakeutua ilman ajanvarausta. Maksuttomia matalan kynnyksen palveluja ovat Nuppo, Huoltsu, Konsti, Pähee ja Päiväperho.

Katkaisuhoito

Hoitoon lähetteellä

Pysytkö kohtuudessa?

Alkoholin käyttöä voit arvioida vertaamalla omaa kulutustasi riskirajoihin:

1 annos = esimerkiksi 33 cl pullo keskiolutta tai 12 cl mietoa viiniä tai 4 cl väkeviä

Lisätietoa