Siirry sisältöön

Syömishäiriöyksikkö Sylvi

Syömishäiriöyksikkö Sylvi tarjoaa psykiatrisen avohoidon palveluja yli 18-vuotiaille syömishäiriötä sairastaville, joiden koti- tai opiskelukunta on Tampere, Pirkkala, Orivesi tai Vesilahti. Siellä hoidetaan esimerkiksi anoreksiasta, bulimiasta ja ahmintahäiriöstä (BED) kärsiviä. Yksikköön ohjaudutaan lääkärin lähetteellä.

Kuva: Perhonen.
Syömishäiriöyksikkö Sylvi
Hatanpään puistosairaala K-siipi (0. krs)
Hatanpään puistokuja 8
33900 Tampere

Yksikössä työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. psykiatri, lääkäreitä, ravitsemusterapeutti, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, sairaanhoitajia, mielenterveyshoitaja ja fysioterapeutteja. Hoidon apuna käytetään myös kokemusasiantuntijoita.

Kuinka toimitaan?

  • Moniammatillisen työryhmän arvio ja hoitokokonaisuus
  • Polikliininen toiminta ja ryhmämuotoiset hoidot
  • Intensiivinen avohoito (päiväosastomainen hoito)
  • Tarjolla myös psykoedukatiivisia ja toiminnallisia ryhmiä

Ryhmämuotoisista hoidoista haetaan apua esim. ahdistuksen sietämiseen ja tunnesäätelyyn, ahminnan hallintaan, oman tilanteen ymmärtämiseen ja kehotietoisuuteen.

Yksikössä tuetaan syömiseen esimerkkiruokailujen ja perheruokailujen avulla. Syömishäiriöiden hoidossa otetaan huomioon myös hoidettavan perhe ja läheiset.

Syömishäiriöyksikkö kouluttaa ja antaa konsultaatiota. Yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä Tays:n erikoissairaanhoidon kanssa.

Lähetteitä koskevat yhteydenotot:
Vastaava sairaanhoitaja
Marianne Kvist
puhelin 040 684 0967

Vs. erikoislääkäri
Milla Linna
puhelin 040 806 2807

Toimistosihteeri
Piia Tammela
puhelin 040 635 8106

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]