Siirry sisältöön

Ajanvaraus verkossa

Alle 15-vuotiaan lapsensa puolesta asioivan huoltajan tulee ennen ensimmäistä nettiajanvarausta täyttää sekä puolesta-asiointisopimus että verkkoasioinnin suostumuslomake. Kun ne ovat voimassa, voit jatkossa vain kirjautua palveluun ajan varaamiseksi. Äitiysneuvolan asiakkaan ei tarvitse täyttää puolesta-asiointisopimusta, mutta kylläkin suostumuslomake.

Kuva: Verkkoasioinnin vaiheita koskeva infograafi.

Puolesta-asiointi ja suostumuslomake

1) Kun varaat aikaa alaikäisen lapsesi puolesta, täytä ensin puolesta-asiointia koskeva sopimus. Sopimuksen hyväksymisestä ei tule ilmoitusta, mutta kirjauduttuasi sähköisiin terveyspalveluihin puolesta-asioitavien lasten nimet ovat nähtävissäsi.

2) Lisäksi sinun pitää täyttää verkkoasioinnin suostumuslomake jokaisesta lapsesta erikseen. Myös äitiysneuvolan asiakkaan pitää täyttää suostumuslomake. Sen jättäminen onnistuu kolmen arkipäivän kuluttua puolesta-asiointia koskevan sopimuksen täyttämisestä.

Kirjaudu palveluun

3) Puolesta-asiointia koskeva sopimus ja verkkoasioinnin suostumuslomake pitää täyttää vain kerran. Kun ne ovat voimassa, voit jatkossa vain kirjautua palveluun ajan varaamiseksi.

Ulkoinen linkkiKirjaudu sähköisiin terveyspalveluihin

Asiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ajanvarausmahdollisuudet

Äitiysneuvola

Aikoja on varattavissa raskausviikkojen 22 - 24 ja 26 - 28 terveystarkastuksiin.

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että on jo asioinut kyseisessä neuvolassa nykyisen raskauden aikana. Jos et vielä ole ilmoittautunut ensikäynnille neuvolaan tai olet muuttanut uuden neuvolan alueelle, ota yhteyttä alueesi terveydenhoitajaan.

Lastenneuvola

Aikoja on varattavissa

  • 1 - 6 -vuotiaiden terveystarkastuksiin
  • muihin käynteihin, kuten rokotuksiin.

Sähköisen ajanvarauksen käyttö edellyttää, että on jo asioinut kyseisessä neuvolassa ja että huoltaja on antanut suostumuksen sähköisten palvelujen käyttöön.


Tutustu myös vastauksiin, joita on annettu sosiaali- ja terveyspalvelujen verkkoasiointia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin: