Siirry sisältöön

Digineuvonta

Nykyaikana on vaikea välttää digitaalisia laitteita ja verkkopalveluja. Moni arjen asia, kuten uutisten seuraaminen, laskujen maksaminen ja viestittely läheisten kanssa, hoituu helpoiten digilaitteiden avulla.

Myös Tampereen kaupunki rohkaisee käyttämään sähköisiä palveluja. Verkkoasiointi on joustavaa ja sujuvaa, ei tarvitse lähteä kotoa tai jonottaa puhelimessa. Verkossa voit mm. varata aikoja terveydenhuollon palveluihin, tehdä oirearvioinnin selkäsärystä tai uusia reseptin. Sosiaali- ja terveyspalvelujen sähköiset palvelut löytyvät kootusti Verkkoasiointi-osiosta:

Apua digipulmiin

Digilaitteen ja verkkopalvelun käyttö ei aina suju ongelmitta. Tietokone jumiutuu, et tiedä, kuinka ladata sovellus älykännykkään tai verkkolomakkeen täyttäminen on hankalaa. Digitaalisten pulmien kanssa ei tarvitse olla yksin. Sähköisten palvelujen ja älylaitteiden käyttöön on tarjolla opastusta ja vertaistukea.

Tampereella digineuvontaa saa mm. kirjastojen tietotoreilta ja vertaistukea kaupungin yhdistyskumppani Mukanetiltä. Mukanetin vertaisapu jalkautuu ympäri kaupunkia, voit kysellä asiasta lisää Kotitorilta tai lähitoreilta . Myös monet eläkeläisten yhdistyksistä tarjoavat kursseja ja tukea verkkoasioissa.

Mukanetti

Mukanetti opastaa ikäihmisiä tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä eri opastuspisteissä. Vertaisohjaajien antama opastus on maksutonta.

Tietotorit

Kirjastojen tietotoreilla on nettivinkkausinfoja eri teemoista sekä ajanvarauksella henkilökohtaista opastusta pulmiin tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien kanssa.

Hervannan tietotori
sähköposti [email protected]
puhelin 040 800 7805
Hervannan kirjasto
postiosoite PL 132
33721 Tampere

Lielahden tietotori
sähköposti [email protected]
puhelin 040 553 4043 asiakaspalvelu
Lielahtikeskus, Lielahden kirjasto
33400 Tampere

Sampolan tietotori
sähköposti [email protected]
puhelin 040 800 7816 klo 11 alkaen
Sampola
postiosoite PL 59
33541 Tampere