Siirry sisältöön

Digiohjelma

VISIO

Digiohjelma päättyi vuonna 2020.
Digiohjelma oli osa Smart Tampere –kärkihanketta, jonka tavoitteena on kehittää kaupungin digitalisaatiota, yritysekosysteemejä ja kestävää kehitystä. Smart Tampere jatkuu vuoden 2021 loppuun asti Ekosysteemiohjelman sekä Kestävä Tampere 2030 -ohjelman toimesta.

Digiohjelma tähtää kaupunkilaisten arjen sujuvoittamiseen. Etsimme helppokäyttöisiä sähköisiä palveluita, joita voi käyttää joustavasti sijainnista riippumatta. Tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä kaupunki tarjoaa palvelunsa ensisijaisesti sähköisesti.

Digiohjelma perustuu useisiin nopeisiin kokeiluihin. Kokeiluiden avulla testataan, mitkä palvelut toimivat niin hyvin, että ne kannattaa hankkia laajempaan käyttöön. Kaupunki tekee digikokeiluita yhteistyössä yritysten, kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten kanssa. Digiohjelma kehittää palveluita Smart Tampere -ohjelman teemoissa asiakaspalvelu ja osallisuus sekä terveys ja hyvinvointi.

Digiohjelman saavutukset -juttusarja

Juttusarjassa esitellään Digiohjelman saavutuksia, kokemuksia ja oppeja neljän vuoden ajalta. Digiohjelma päättyi vuonna 2020.

Asiakaskeskeinen kehittäminen -teemajuttu esittelee Digiohjelmassa tehtyjä asiakaspalveluun sekä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kokeiluja.


Kehittyvä kaupunkimme -teemajuttu esittelee kaupunkiympäristön kehittämiseen liittyviä hankkeita.


Robotit ovat tulleet koulumaailmaan jäädäkseen Jutussa kerrottaan muun muassa mitä Tampereen kouluissa kiertäville Elias-opetusroboteille kuuluu.


Digitaalisuus tuo helppoutta ja hyvinvointia kasvatus- ja opetuspalveluihin Digiohjelman neljän vuoden aikana kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluissa on ollut tavoitteena toimialan asiakas- ja toimintaprosessien digitalisoiminen. Vaikka paljon on jo tehty, työ huipentuu vasta tulevien vuosien aikana, kun varhaiskasvatus saa käyttöönsä eVaka-järjestelmän ja perusopetus saa DigiOne-palvelualustan.

VIDEO


DIGIKEHITYS

Vastauksia digikehitystoiveisiin

Kysyimme avoimella nettikyselyllä tamperelaisilta, millaiset digitaaliset palvelut tekisivät heidän arjestaan sujuvampia. Kysely oli auki tällä verkkosivulla tammikuusta heinäkuuhun 2018. Kiitämme kuntalaisia ideoista!

Mitä tamperelaiset sitten toivoivat, ja miten kaupunki vastaa toiveisiin? Se selviää koosteesta:

OTA YHTEYTTÄ

Lisätietoja Digiohjelmasta:
Mia Vaelma
puhelin 040 800 4634
sähköposti [email protected]

Tilaa Smart Tampere -ohjelman uutiskirje. Saat noin kerran kuussa tietoa, kuinka Tampereella sujuvoitetaan arkea. Uutiskirjeen tietosuojaseloste (pdf)Ulkoinen linkkiTilaan Smart Tampere -ohjelman uutiskirjeen