Siirry sisältöön

Tukiperheet

Tukiperhekoulutus 4.5. ja 11.5.

Tukiperhetoiminnasta kiinnostuneille järjestetään kaksiosainen koulutus 4.5. ja 11.5.2022 klo 17-19.30 verkkokoulutuksena. Koulutus on maksuton ja kouluttajina toimivat kaupungin tukiperhetoiminnan työntekijät. Lisäksi kuullaan jo toiminnassa mukana olevan tukiperheen kokemuksia tukiperheenä toimimisesta.

Ilmoittaudu viimeistään 2.5.2022 sähköpostitse katja.kekki(at)tampere.fi. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostiinsa.

Lisätietoja: Sosiaalityöntekijä Katja Kekki, puhelin 040 653 5134.

Jo yksi viikonloppu kuukaudessa voi muuttaa lapsen elämän

Tukiperheitä haetaan lapsille, joiden vanhempien voimavarat eivät täysin riitä vastaamaan lapsen tarpeisiin. Tarkoituksena on tuoda lapsen elämään lisää turvallisia aikuisia ja antaa lapsen vanhemmille mahdollisuus levätä. Tukiperhe ottaa lapsen luokseen viikonlopuksi noin kerran kuukaudessa. Loma-aikoina lapsi voi viettää tukiperheessä pidemmänkin ajan.

Luotsin järjestämä tukiperhetoiminta on tarkoitettu tamperelaisille ja orivesiläisille lapsille.

Tukiperheet ovat toimeksiantosuhteessa Tampereen kaupunkiin. Tukiperhe osallistuu vuosittain neuvotteluihin tukisuhteeseen liittyvissä asioissa. Tukiperheitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Tukiperheeksi sopii tasapainoinen perhe, yksin asuva aikuinen tai pariskunta, jolla on

  • vakaa elämäntilanne ja toimivat ihmissuhteet
  • aikaa ja tilaa lapselle
  • kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia tuettavasta lapsesta noin kerran kuukaudessa
  • valmiutta vastata lapsen tarpeisiin ja hyväksyä erilaisuuttataitoa ja halua tehdä yhteistyötä viranomaisten ja lapsen omien vanhempien kanssa.

Tukiperheen tärkein tehtävä on antaa lapselle aikaa ja yhdessäoloa, syliä ja huolenpitoa. Tukiperheeksi ryhtyvien tulee sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi. Näin lapsi oppii luottamaan tukiperheeseen ja saa tärkeitä, pysyviä ihmissuhteita. Tukiperheiden toivotaan asuvan korkeintaan tunnin matkan päässä Tampereelta.

Oletko kiinnostunut tukiperhetoiminnasta? Lähetä yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä:

Facebook-logo.

Toimitteko jo tukiperheenä? Teille tarkoitetut aineistot, kuten palkkiolomakkeet, löytyvät verkosta: Materiaalipankki


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tukiperheet

Video tukiperhetoiminnasta


"Tukilapset ovat antaneet meille paljon. Lapsettomana pariskuntana olemme kokeneet tukilasten käynnit rikkautena. Olemme tehneet yhdessä paljon hauskoja asioita, joita kaksin ei olisi tullut tehtyä."

"Tukiperhetoiminta kasvattaa aikuisia ymmärtämään elämää, on ilo toimia tukiperheenä. Pienet arjen asiat ovat suuria lapsille."

"Parasta palautetta on se, kun tukilapset ovat kysyneet, kauanko he saavat käydä täällä."

"Tukilastemme kanssa olemme käyneet paljon sukulaisilla ja synttäreillä. Olemme sienestäneet, marjastaneet ja käyneet pyörälenkeillä. Kotona on tehty ruokaa ja leivottu yhdessä sekä pelailtu lautapelejä."