Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Pyöräilyn ja jalankulun edistäminen

Kaupunkistrategia

Pyöräilyn ja kävelyn olosuhteiden parantamista suuntaa kaupunkistrategia Tampere - Sinulle paras. Kestäviä kulkutapoja eli pyöräilyä, kävelyä ja joukkoliikennettä halutaan sujuvoittaa ja niiden yhteistä kulkutapaosuutta kasvattaa.

Valtakunnallinen strategia

Tampere on mukana myös valtakunnallisissa ja seudullisissa kevyen liikenteen kehittämishankkeissa. Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi keväällä 2011 Kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallisen strategian 2020, jonka tavoitteena on lisätä kävely- ja pyörämatkojen määrää 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

Kehittämisohjelma

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä on valmistellut valtakunnallisen strategian pohjalta Tampereen kaupunkiseudun kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelman, jonka seutuhallitus hyväksyi 27.6. 2012. Ohjelmassa asetetaan kaupunkiseudun kävelyn ja pyöräilyn kehittämiselle tavoitteet ja toimenpiteet.

Kehittämisohjelman visiona on, että kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhteinen kulkutapaosuus nousee vuoden 2005 40:stä prosentista 50–60:een prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi kävelyn ja pyöräilyn yhteisen kulkutapaosuuden halutaan olevan vuonna 2030 jopa 10 prosenttiyksikköä nykyistä enemmän.