Siirry sisältöön

Käyttövuorojen hakeminen

Liikuntapalvelut jakaa hallinnoimiinsa tiloihin käyttövuoroja joko vakiokäyttöön tai yksittäisiin vuoroihin. Vakiokäyttöön tarkoitetut käyttövuorot sekä tapahtumiin tarkoitetut vuorot haetaan käyttövuorohakemuksella (pdf) Vapaita tiloja voi selata Ulkoinen linkkiTimmi-tilanvarausjärjestelmästä , jota kautta voi hakea yksittäistä vuoroa myös sähköisesti. Sähköinen hakeminen Timmi-järjestelmässä vaatii rekisteröitymisen.

Huomioitavaa käyttövuorojen hakijoille

 • Käyttövuorohakemuksella voi hakea yksittäistä vuoroa tai vakiovuoroa.
 • Timmi-varausjärjestelmän kautta voi toistaiseksi hakea vain yksittäistä, kertaluonteista harjoitusvuoroa, joka on haettava viimeistään 7 arkipäivää ennen vuoron alkua.
 • Majoitusvaraukset vain puhelimitse.
 • Vakiovuorojen ja kilpailujen vuorovaraukset hoidetaan edelleen ainoastaan kirjallisesti alla olevalla käyttövuorohakemuksella (pdf) tai sähköpostitse. Pyydämme toimittamaan kaikki varaustoimintaan liittyvät sähköpostit liikuntapalvelujen asiakaspalvelun osoitteeseen liikuntapalvelut.asiakaspalvelu(at)tampere.fi. Emme pysty takaamaan, että henkilökohtaisiin sähköpostiosoitteisiin toimitetut varaustoimintaan liittyvät viestit tulevat perille.
 • Huomioithan, että käyttövuorohakemus ei vielä tarkoita vahvistettua vuoroa. Erillinen vuoron vahvistus lähetetään aina vasta hyväksynnän jälkeen antamaasi sähköpostiin.
 • Käyttövuorohakemuksen voi lähettää suoraan asiakaspalveluun Lähetä lomake-nappia painamalla. Varmistathan, että selaimesi tukee lomakkeen täyttöä.

Vakiovuoron hakeminen

Tamperelaiset yhdistykset, yritykset, yksityishenkilöt ja muut käyttäjäyhteisöt voivat hakea vuoroja esimerkiksi jäähalleihin, uimahalleihin ja niiden kerhotiloihin, jääkiekko- ja luistinradoille sekä sisäliikuntapaikkoihin eli mm. liikuntahalleihin ja koulujen liikuntasaleihin. Järjestöt ja yksityiset henkilöt voivat hakea vakituisia käyttövuoroja liikuntapaikoilta täyttämällä ja lähettämälläkäyttövuorohakemuksen (pdf) ja toimittamalla sen liikuntapalvelujen asiakaspalveluun joko sähköpostin liitteenä tai osoitteeseen Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere.

Mikäli vuoroa haetaan useilta liikuntapaikoilta, toivomme, että jokaista liikuntapaikkavarausta haetaan omalla hakemuksellaan.

Vakiovuorojen hakuajat

Kenttien kesävuorot
6.1.2019 mennessä.

Sisäliikuntapaikkojen ja Hervannan jäähallin kesävuorot
24.2.2019 mennessä.

Sisäliikuntapaikkojen (myös koulujen salien iltakäyttö),
Tampereen, Hervannan ja Tesoman jäähallien sekä
uimahallien ja uimahallien liikuntatilojen talvivuorot
28.4.2019 mennessä. Vakiovuoron vahvistus pyritään lähettämään toukokuun aikana, mutta viimeistään juhannukseen mennessä.

Koulukadun, jääkiekko- ja luistinratojen sekä
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen talvivuorot, Kaupin hiihtolatujen kilpailuvaraukset
15.9.2019 mennessä.

Vuorojakoperiaatteet

 • Vuorot jaetaan hakemusten perusteella.
 • Kaikille hakijoille pyritään tarjoamaan jonkinlainen tila ensisijaisesti siten, että lajien erityistarpeet ja tilat vastaisivat toisiaan.
 • Vuorot jaetaan kausittain (kesä ja talvi).
 • Vuoroja jaetaan vain tamperelaisille seuroille.
 • Vuorojako perustuu olemassaolevaan toimintaan.
 • Ottelut ja tapahtumat menevät harjoitusten edelle (viikonlopuille ei jaeta vakituisia harjoitusvuoroja).
 • Jos vuoro on toistuvasti käyttämättä, se perutaan.
 • Jalkapallokenttien, uimahallien ja jäähallien kiintiövuorojen jaon sopivat liitot ja seurat keskenään.

Yksittäisvuoron hakeminen

Yksittäisiä käyttövuoroja voi hakea muun muassa sisäliikuntatiloihin ja Ahvenisjärven tenniskentälle. Lisäksi voi varata ulkoilu- ja retkeilyalueiden majoitustiloja . Varaustilannetta voi seurata Ulkoinen linkkiTimmi-tilanvarausjärjestelmästä , mutta suosittelemme tekemään retkeilyalueiden majoitusten ajanvarauksen suoraan asiakaspalvelumme kautta joko puhelimitse tai sähköpostitse, jotta hakemus voidaan käsitellä nopeasti ja varaus vahvistaa.

Timmi-palvelussa voidaan joko selailla liikuntatilojen varaustilanteita tai rekisteröitymällä myös hakea yksittäisiä harjoitusvuoroja (11,5 tuntia). Yksittäistä vuoroa voi hakea myös erillisellä käyttövuorohakemuksella, joka löytyy sivun alalaidasta. Lisäksi on mahdollista varata yksittäisvuoroja tenniskentille sähköisesti.

Vakiovuorojen ja kilpailujen vuorovaraukset hoidetaan edelleen ainoastaan erillisellä käyttövuorohakemuksella, sähköpostitse tai puhelimitse.

Vuoron maksaminen

Yksittäiset vuorovaraukset tulee maksaa etukäteen liikuntapalvelujen asiakaspalveluun, os. Ratinan rantatie 1. Majoitusmaksut on suoritettava vähintään seitsemän vuorokautta ennen varausjakson alkamista. Jos maksua ei suoriteta, varaus raukeaa ja laskutamme koko varauksen jälkikäteen. Varausmaksua ei makseta takaisin.

Poikkeuksena Nääshallin vuorot, jotka voidaan maksaa ko. liikuntapaikoilla.

Jäähalleihin haettavat vuorot

Jäähalleihin voivat hakea vuoroja vain rekisteröityneet tamperelaiset seurat ja yhdistykset.
Huom! Seurojen valmennuspäälliköt jakavat Tampereen jäähallin ja Tampereen harjoitusjäähallin iltavuorot.

Koulujen vuokrattavat tilat

Koulujen liikuntatilojen varaus

Koulujen liikuntatiloihin voi hakea vakiovuoroja sekä yksittäisiä käyttövuoroja arkisin klo 17.0021.30. Hakemus on toimitettava viimeistään 7 vuorokautta ennen varauksen alkamista. Edellä mainituista ajoista poikkeavat arkivuorot ja viikonloppuvuorot haetaan kyseisen koulun rehtorilta.

Liikuntapalvelujen kautta varattavat koulujen luokkatilat

Liikuntapalvelujen kautta voi varata luokkatiloja lukuvuoden aikana arki-iltaisin klo 17.0021.30 väliselle ajalle seuraaviin kouluihin:
Hatanpään koulu
Karosen koulu
Kämmenniemen koulu
Lielahden koulu
Linnainmaan koulu
Pohjois-Hervannan koulu
Takahuhdin koulu

Lisätietoa luokkatiloista ja varausohjeet löytyvät Koulujen vuokrattavat luokkatilat -sivulta.

Muiden koulutilojen varaaminen

Koulutilojen käytöstä yksittäisiin tilaisuuksiin päättää koulun rehtori. Pidempiaikaisesta käyttövuorosta päätös tehdään peruskoulujen osalta perusopetuksen hallinnossa, kun on saatu rehtorin lausunto. Lukioiden tilojen pidempiaikaisista käyttövuoroista päätöksen tekee koulun rehtori. Katso ohjeet muiden koulutilojen vuokraamiseen Koulutilojen vuokraaminen -sivulta.

Tenniskentille verkon kautta

Vuoron voi varata joko Timmistä tai puhelimitse suoraan tenniskentiltä, Kaukajärven tenniskentän vuorot ainoastaan vahtimestareilta, puh. 040 576 1188. Käytössä ovat Ahvenisjärven ja Kaukajärven tenniskentät. Varauksen voi tehdä vain kuluvalle sekä seuraavalle viikolle. Varausaika 1 tunti alkaen aina tasatunnein. Tenniskentän varaus raukeaa, mikäli kenttää ei ole otettu käyttöön viimeistään 5 minuuttia varauksen alusta.

Käyttövuorohakemus

Vuorojen peruminen

Vuoron peruminen tai muutos voidaan tehdä ainoastaan kirjallisesti tai sähköpostitse liikuntapalvelujen asiakaspalveluun. Peruutukset ja muutokset on tehtävä viimeistään 7 vuorokautta ennen vuoron alkua. Peruutuksista ja varauksen muutoksista peritään voimassaoleva käsittelymaksu. Turnaus-, kilpailu- ja leirivarausten peruutukset ja muutokset on tehtävä viimeistään 10 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Muussa tapauksessa laskutetaan alkuperäisen varauksen mukaisesti. Alkuperäisen varauksen ylimeneviltä tunneilta peritään kaksinkertainen maksu.

Liikuntapalvelut, asiakaspalvelu
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5653 4300
Tampereen stadion
33100 Tampere
avoinna ma 12.00 - 15.45, ti - pe 8.30 - 15.45

Asiakaspalvelupisteen poikkeavat aukioloajat

Suljettu tapahtumien vuoksi
perjantaina 18.10.2019
jouluna 23. - 27.12.2019

Suljetaan klo 14.30
perjantaina 1.11.2019
torstaina 5.12.2019
tiistaina 31.12.2019Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/liikunnankayttovuorot