Siirry sisältöön

Vuores

Vuores sijaitsee Tampereen eteläpuolella sekä Tampereen että Lempäälän alueella, Helsinkiin johtavan moottoritien tuntumassa. Särkijärven silta yhdistää alueen Tampereen keskustaan, jonne on matkaa vain seitsemän kilometriä. Vuores kytkeytyy myös kaupunkiseudun kehäväyliin.

Vuoreksen osayleiskaava ja ensimmäinen asemakaava saivat lainvoiman v 2006. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Vuorekseen v 2010.

Asuinalueista Mäyränmäki, Vuoreskeskus, Virolainen ja Koukkuranta rakentuvat vielä yksittäisten tonttien osalta. Seuraavaksi rakennettavia alueita ovat Rimmi sekä Isokuusesta Harjanne, Aurinkorinne ja neljä keskuskorttelia. Isokuusen asemakaavoitus on vielä osittain kesken. Västinginmäen suunnittelu on käynnissä.

Rakennustöitä käynnistetään Vuoreksen kerros-, rivitalo- ja omakotitonteilla tasaisin väliajoin. Vuorekseen on viime vuosina valmistunut eniten asuntoja kaikista Tampereen kaupunginosista: vuonna 2015 valmistui noin 400 asuntoa kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloihin. Tämä vastasi 26 % koko kaupungin asuntotuotannosta. Vuonna 2016 asuntoja valmistui noin 450. Asukkaita Vuoreksessa oli vuonna 2016 yli 2600.

Näin syntyi Vuores - dokumenttivideo kertoo Tampereen Vuoreksen kaupunginosan monipolvisen syntytarinan aina näihin päiviin saakka. Vaikka vaiheikas, 15-vuotinen Vuores-projekti päättyi vuonna 2016, jatkaa moderni, luontoa arvostava kaupunkikylä kasvuaan ja toteuttaa omailmeistä arkkitehtuuriaan.

Katso myös