Siirry sisältöön

Hiedanrannan kulttuuri

Hiedanrannan kulttuurille on rakennettu erilliset, laajemmat nettisivut, joissa pääset tutustumaan alueen toimintaan ja tapahtumiin.

Hiedanrannan historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat urbaania seikkailijaa värikkään kaupunkikulttuurin keskelle. Alueella voi nauttia monien yritysten ja toimijoiden tarjoamista palveluista tai tulla tekemään ja luomaan uutta itse. Lielahden vanha teollisuusalue on ollut avoinna ihmisille, tapahtumille ja aktiiviselle toiminnalle vuodesta 2016. Hiedanrannassa vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Aiemmin Väliaikaisen Hiedanrannan nimissä kulkenut toiminta on vakinaistunut ja siirtynyt osaksi kaupungin kulttuuripalveluita. Tampereen kaupunki vuokraa alueen tiloja ja mahdollistaa erilaisia tapahtumia. Muuntautuva Hiedanranta on osa kaupunginosan kehittämistä ja yksi Hiedanrannan kehitysohjelman kolmesta osa-alueesta.

Väliaikaisen Hiedanrannan käsikirja

Väliaikaisen Hiedanrannan käsikirja esittelee alueen omaehtoista toimintaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Se on opas matkalle tulevaisuuden kaupunginosaant. Käsikirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi niitä asioita, joita kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan mahdollistaminen Hiedanrannassa on synnyttänyt. Samalla käsikirja myös esittelee Hiedanrannan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Väliaikaisesta Hiedanrannasta Muuntautuvaan Hiedanrantaan

Käsikirjassa ehdotetaan, että nimestä Väliaikainen Hiedanranta siirryttäisiin Muuntautuvaan Hiedanrantaan. Käsikirjassa myös kerrotaan kolmesta painopisteestä, joiden avulla muuntautuvan Hiedanrannan toimintaa voisi suunnata. Painopisteet pohjautuvat Hiedanrannassa jo olevaan potentiaaliin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Painopisteet ovat:

1) Uuden työn mahdollisuuksien luominen ja kokeilu.
2) Kokemuksien, tapahtumien ja kaupunkiympäristön yhteistuottaminen.
3) Kestävyyden ja uudistumiskyvyn edistäminen.

Ota yhteyttä

Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]