Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Maantiede

Pakollinen kurssi

zGE01 Maailma muutoksessa

Kurssilla tutustutaan muuttuvaan maailmaan ja alueellisiin ongelmiin geomedian keinoin. Kurssilla käsitellään luonnonriskejä, ympäristöriskejä ja ihmiskunnan riskejä sekä seurataan näihin liittyviä ajankohtaisia tapahtumia ja uutisointia. Kurssilla kerrataan maantieteellistä nimistöä.

Valtakunnalliset syventävät kurssit

zGE02 Sininen planeetta

Kurssilla syvennetään ilma-, vesi- ja kivikehän rakenteen ja toiminnan tuntemusta, esimerkiksi ilmasto ja sää, laattaliikunnot sekä maiseman muodostuminen. Keskeisinä näkökulmina ovat planetaarisuus ja maapallon vyöhykkeisyys.

zGE03 Yhteinen maailma

Kurssilla pohditaan ajankohtaisia ihmismaantieteen ilmiöitä kuten väestönkasvu, muuttoliikkeet, kaupungistuminen, luonnonvarat, verkostoituminen sekä kehittyneisyys. Näitä tarkastellaan sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti. Kurssilla opitaan vaihtoehtoja, joilla edistetään kestävää tulevaisuutta.

zGE04 Geomedia - tutki, osallistu ja vaikuta

Kurssilla sovelletaan maantieteellisiä tietoja ja taitoja omassa tutkielmassa tai osallistumis- ja vaikuttamisprojektissa. Keskeisiä näkökulmia kurssilla ovat maailmanlaajuiset kehitystrendit, geomedian, esimerkiksi paikkatiedon, käyttö tutkimuksessa ja vaikuttamisessa sekä osallistuva suunnittelu. Kurssilla tarkastellaan geomedian käyttöä arjessa, työelämässä ja kestävän tulevaisuuden toteuttamisessa.

Vaadittavat esitiedot: GE01, mielellään myös GE02 ja GE03

Koulukohtaiset soveltavat kurssit

Arvioidaan suoritusmerkinnöillä

zGE05 Maantieteen kertauskurssi (½ kurssia)

Kurssin tavoitteena on oppia laatimaan hyviä ylioppilaskoevastauksia. Ennen tätä kurssia on suoritettava vähintään GE01, mieluiten GE01-04. Kurssilla kerrataan maantieteen valtakunnallisten kurssien sisältöjä ja harjoitellaan vastaamaan ylioppilaskoetehtäviin. Kurssi on tarkoitettu maantieteen ylioppilaskokeeseen valmistautuville.