Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Opiskeluhuolto ja opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluhuolto

Lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia ja huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä opiskeluympäristön terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Opiskeluhuoltoa toteutetaan sekä yhteisöllisenä että yksilökohtaisena opiskeluhuoltona (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki (1297/2013) 3§. Yksilökohtainen opiskeluhuoltoryhmä toteutuu aina tapauskohtaisesti ja tarpeen mukaan.
Opiskelijan lähin ohjaaja on ryhmänohjaaja, jonka hän tapaa tarvittaessa työhuoneesta ja jonka puoleen opiskelija voi kääntyä kaikenlaisissa kysymyksissä. Ryhmänohjaaja arvioi, milloin opiskelija on ohjattava eteenpäin apua hakemaan. Opinto-ohjaajan palvelut ovat käytettävissä päivittäin ja terveydenhoitajan palvelut vastaanottoaikoina.

Lukiokuraattori- ja psykologipalvelut

Kaikissa Tampereen kaupungin päivälukioissa toimii lukiokuraattori ja -psykologi. He työskentelevät usealla eri lukiolla.

Opiskelijat voivat hakeutua lukiokuraattorille tai -psykologille koulun terveydenhoitajan, ryhmänohjaajan, opettajan, opinto-ohjaajan, rehtorin tai erityisopettajan kautta. Myös opiskelijat itse tai heidän huoltajansa voivat ottaa yhteyttä. Kuraattorin ja psykologin yhteystiedot löydät koulun kotisivulta ja Wilman pysyvistä tiedotteista.

Työskentely painottuu ohjaukseen ja neuvontaan. Käynneillä kartoitetaan opiskelijan elämäntilannetta ja tuen tarvetta. Tarpeen mukaan opiskelija ohjataan jatkotutkimuksiin ja jatkohoitoon.

Lukiokuraattori Salla Kananen
Lukiokuraattori auttaa opiskelijoita opiskeluun (esim. motivaatio-ongelmat ja poissaolot), ihmissuhteisiin, sosiaalisiin ongelmiin (esim. perheongelmat ja päihteiden käyttö) sekä itsenäistymiseen (talous- ja asuntoneuvonta) liittyvissä asioissa. Tarvittaessa kuraattori tekee myös kriisityötä.
Lukiokuraattori ottaa opiskelijat vastaan Hatanpään lukiolla huoneessa 211. Tapaamiset ajanvarauksella joko wilman sähköpostin, [email protected] tai puhelimen kautta 050 4094906.

Lukiopsykologi Milja Järvelin
Lukiopsykologi ohjaa, neuvoo ja tukee lukiolaisia psyykkiseen hyvinvointiin, opiskeluun ja elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi opiskelustressin, masennuksen, ahdistuneisuuden, jännittämisen tai yleisen pahan olon tunteen vuoksi. Myös kriisitilanteissa voi kääntyä lukiopsykologin puoleen.
Lukiopsykologi ottaa opiskelijat vastaan Hatanpään lukiolla huoneessa 212. Tapaamiset ajanvarauksella joko wilman sähköpostin, [email protected] tai puhelimen kautta 041 730 8246

Terveydenhoito

Hatanpään lukion terveydenhoitajana toimii Nea Säilä, puhelinnumero 040 6390785, viestiä wilman kautta tai [email protected] Terveydenhoitajan palvelut tarjotaan keskitetyssä Tullinkulman toimipisteessä. Siellä on myös lääkärin vastaanotto. Tullinkulman toimipisteen ajanvarauksen ja neuvonnan yhteystiedot ovat (ma-to 8.15-14 ja pe 8.15-13) Tiimi 3: puhelin 040 806 2455 . Ajanvaraus myös sähköisesti opiskeluterveydenhuollon verkkosivulta www.tampere.fi/opiskeluterveys

Torstaisin terveydenhoitaja on paikalla koululla (Haapakuja 2 peruskoulun kiinteistössä).

Tullinkulman toimipiste muuttaa vuodenvaihteessa 2021 uuteen sijaintiin samalla kadulla, lue tiedote asiasta. https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2020/12/16122020_2.html

Terveydenhoitaja tarkastaa lukion 1. vuosikurssin opiskelijat, lääkärille ohjataan tarvittaessa.

Lääkäripalvelut ovat maksullisia yli 18-vuotiaille koskien sairaanhoitokäyntejä. Käyntimaksu peritään kolmelta ensimmäiseltä kerralta. Sen jälkeen käynnit ovat maksuttomia kyseisen kalenterivuoden ajan. Lisätietoja saa Tampereen opiskelu-terveydenhuollon internetsivuilta: www.tampere.fi/opiskeluterveys.

Tampereen opiskeluterveydenhuollon tiedote lukuvuodelle 2020-2021 tästä linkistä.

Suun terveydenhuolto

Kehotuskirje varata aika lähetetään 17-vuotiaille tamperelaisille nuorille. Ajan voi varata keskitetystä ajanvarauksesta ma – pe klo 8.00 -17.00, numerosta (03) 5657 0100. Ajan tarkistaminen, siirtäminen ja peruuttaminen sekä ensimmäisen ajan varaaminen suuhygienistille ja kiireellisen hammaslääkäriajan varaaminen on mahdollista myös sähköisen asioinnin kautta. Lisätietoja www.tampere.fi/terveyspalvelut/hammashoito.

Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla on mahdollisuus käyttää Tampereen kaupungin suun terveydenhuollon palveluja. Hammashoitopalvelujen käyttäjäksi voi ilmoittautua netissä olevalla lomakkeella. Sitä voi myös tilata keskitetystä ajanvarauksesta, puh. (03) 5657 0100. Ajanvaraus on tehtävä itse. Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla on mahdollisuus käydä hammashoidossa myös omassa kotikunnassaan.