Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Opinto-ohjaus, erityisopetus ja tukiopetus

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaaja palvelee, jos mietit jatko-opintosuunnitelmaasi, kurssivalintojasi tai vaikka kirjoitussuunnitelmaasi. Opo ohjaa, jos mietit opintoajan pidentämistä (3,5–4 vuotta) tai nopeuttamista (valmistuminen kahdessa vuodessa). Opinto-ohjaaja käy ohjauskeskustelut valmistuvien opiskelijoiden kanssa. Ohjauskeskustelussa käydään läpi jatko-opintosuunnitelmiasi: mihin voisit hakea opiskelemaan, mitkä ovat hakuajat ja hakukriteerit eri opiskelupaikkoihin. Henkilökohtaista ohjausta varten voit varata ajan Wilma-, tekstiviestillä tai oveen kolkuttamalla.

Opinto-ohjausta on lukiossa kaksi pakollista kurssia. OP01-kurssi (Minä opiskelijana) järjestetään ensimmäisen vuoden aikana ja OP02-kurssi (Jatko-opinnot ja työelämä) hajautetaan toiselle ja kolmannelle lukuvuodelle.

Opinto-ohjaukseen liittyvistä asioista tiedotetaan pääasiassa Wilmassa.

Opolta saat lisätietoa myös, jos haluat hakea Hatanpään lukioon opiskelijaksi. Tervetuloa tutustumaan!

Opinto-ohjaajat ovat Katri Weiste 040 541 5952 sekä Kaisu Lager-Ruuti 0400 940599 (ryhmät 20B, 19B, 18B ja neljännen vuoden opiskelijat). Katri on paikalla joka päivä, Kaisu tiistaisin ja keskiviikoisin. etunimi.sukunimi @tampere.fi


Tukiopetus

Opiskelijoilla on mahdollisuus saada tukiopetusta. Sovi tukiopetuksesta aineen opettajan kanssa. Lukuvuonna 2020-2021 meillä on kiinteät tukiopetusajat äidinkielessä ja S2:ssa sekä englannissa ja ruotsissa. Äidinkielen tuaria antaa Tuija Leppäharju ja kielten tukiopetusta Sirpa Ruhanen. Tiedotamme tukarin järjestelyistä viikkotiedotteissa ja info-tv:ssä-

Erityisopetus

Erityisopettaja tarjoaa tietoa, opetusta ja ohjausta erilaisissa oppimisen ongelmissa. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tehdään kielellisten taitojen alkukartoitus. Alkukartoituksen, opiskelijoiden toiveiden ja (erityis)opettajan suosituksen perusteella opiskelijoille tarjotaan yksilöllistä erityisopetusta sovittuina tapaamisaikoina sekä mahdollisesti OP05- eli Lue-kurssia. Kurssin tavoitteena on tutustua itseen oppijana ja tehostaa omaa opiskelua. OP05-kurssilla voidaan myös arvioida opiskelijan lukitaitoja ja laatia lausunto ylioppilastutkintolautakuntaa varten.

Erityisopettaja on paikalla maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin, 2. kerroksen huone 211
Marita Kontio, [email protected]