Siirry sisältöön

Kodin ja koulun yhteistyö


Moona Hallivuori 6B

Vanhempainyhdistys, koikkarivy(at)gmail.com

Koiviston koulun vanhempainyhdistyksen tavoitteena on tukea koulun ja kodin välistä yhteistyötä, koulun toimintaa sekä oppilaiden opiskelumahdollisuuksia. Vanhempainyhdistys on avoin kaikille koulun oppilaiden vanhemmille ja huoltajille.

Vanhempainyhdistys järjestää Koiviston koulun oppilaille elämyksiä koulussa ja mahdollisuuksia retkeilyyn. Olemme kustantaneet vuosittain eka- ja tokaluokkalaisten adventtikuljetukset sekä kuudesluokkalaisten bussikuljetukset tiedekeskus Heurekaan. Vanhempainyhdistyksen tukemana koululla on järjestetty konsertteja ja teatteriesityksiä piristämään koulutyötä.

Pyrimme parantamaan myös koulun ja lähiympäristön turvallisuutta olemalla epäkohdista yhteydessä kaupungin virkamiehiin. Kodin ja koulun yhteistyötä pyrimme parantamaan järjestämällä koulun yhteisiä vanhempainiltoja sekä osallistumalla paikallisten toimijoiden yhteisiin perhetapahtumiin.

Vanhempainyhdistys kerää varoja järjestämällä koulun juhlissa ja Koivistonkylän alueen tapahtumissa kahvituksia, myymällä vanhempainyhdistyksen kasseja sekä kannatusmaksuilla.

Liity Koiviston koulun vanhempainyhdistyksen suljettuun Facebook-ryhmään!

Vanhempainyhdistyksen hallitus 2020 - 2021:

puheenjohtaja Essi Sariola-Leikas

varapuheenjohtaja Seija Haapa

sihteeri Sanna Iltanen

muut varsinaiset jäsenet: Said Benamar, Hanna Lehtinen, Elina Roustila-Paakinaho, Anna Sankari

rahastonhoitaja Outi Lehtinen (hallituksen ulkopuolinen toimihenkilö)

Opettajajäseninä johtokunnan kokouksissa vuorottelevat:

  • Minna Viskari (rehtori)
  • Marianne Ekola-Nieminen (luokanopettaja 5B, apulaisrehtori)
  • Lari Sädekoski (luokanopettaja)
  • Riikka Leino (luokanopettaja)

Wilma-viestintä

Käytössämme on Wilma, sähköinen reissuvihko, joka palvelee viestintää kodin ja koulun välillä. Wilma-oppilashallintojärjestelmä otetaan käyttöön Tampereella esi- ja perusopetuksessa lukuvuoden 2020 - 2021 alussa. Nykyinen Helmi-järjestelmä poistuu käytöstä 31.7.2020.

Wilmasta löytyvät luokan lukujärjestys, tulevat kokeet, koearvosanat, poissaolot ja tuntimerkinnät sekä tuen lomakkeet.
Huoltajat luovat itse Wilma-tunnuksen suomi.fi-palvelussa. Tunnuksia voi luoda 1.8.2020 lähtien. Wilmaan kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitaan mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti. Vain vahvalla tunnistautumisella lapsen voi liittää omiin tunnuksiin. Tätä kutsutaan valtuuttamiseksi.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan Wilman käyttöön tarkemmin

https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/esiopetus-ja-perusopetus/wilma-jarjestelma.html

Wilman kirjautumissivu

Poissaolot

Kouluaikana tehdyt lomamatkat tulee harkita tarkasti. Mikäli oppilas tarvitsee tilapäisesti vapautuksen koulutyöstä, hakemuksen saa opettajalta tai koulun kotisivulta Lomakkeet-osiosta.

Huoltaja vastaa lapsen oppimisesta lomamatkan aikana ja oppilas on velvollinen tekemään opettajan antamat tehtävät.

Jos lapsi on poissa sairauden vuoksi, hänen tulee selvittää luokkakavereilta tai opettajalta poissaolonsa aikana tehdyt tehtävät ja tehdä ne oman kuntonsa mukaan mahdollisimman pian. Oppilas on oikeutettu saamaan tukiopetusta.

Poissaoloanomukset tulee tehdä Wilmassa. Teknisistä syistä on suositeltavaa käyttää tietokonetta poissaololomakkeen täyttämisessä. Kirjaudu tietokoneen internetselaimella Wilma-palveluun ja täytä lomake. Lomake löytyy yläpalkista kohdasta Hakemukset ja päätökset. Valitse Tee uusi hakemus -> Oppilaan tilapäinen vapauttaminen koulunkäynnistä.