Siirry sisältöön

Kodin ja koulun yhteistyö

Vanhempainyhdistys

Kissanmaan koulun vanhempainyhdistys on sopivasti aktiivinen ja rento. Joukkoomme ovat tervetulleita kaikkien oppilaiden vanhemmat. Ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtajaan, kun haluat tulla mukaan toimintaan. Osallistua voi sen verran, kun omiin aikatauluihin sopii.

Järjestämme vuosittain koululla ainakin pyhäinpäivän myyjäiset ja välillä muitakin perheiden yhteisiä tapahtumia. Syksyisin toteutamme heijastinratsian.

Hankimme oppilaille liikunta- ja välituntivälineitä, kirjoja ja soittimia. Tuemme kulttuuritoimintaa ja oppilaiden retkiä ja jaamme stipendejä. Tarjoamme oppilaille myös ensiapukoulutusta ja sanataidepajoja. Lisäksi kiinnitämme huomiota koulun alueen liikenneturvallisuuteen ja koulun pihan viihtyisyyteen. Kesällä 2018 koulun pihalle pystytettiin parkour-telineet, joiden hankinta toteutui vanhempainyhdistyksen tuella.

Varat toimintaan saadaan kannatusmaksuista, erilaisista myyntitempauksista (mm. pyhäinpäivän myyjäiset, joulukorttimyynti) sekä kaupungin avustuksena.

Vanhempainyhdistykselle voi suorittaa vapaaehtoisen kannatusmaksun. Haluamansa summan voi maksaa tilille FI28 5730 8740 0150 93.

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana toimii Ann-Mari Leino, sähköposti: annmari.leino(a)gmail.com

Vanhempainyhdistyksellä on myös oma Facebook-sivu: Ulkoinen linkkihttps://www.facebook.com/KissanmaanKoulunVanhempainyhdistysRy/
Käy tykkäämässä niin pysyt ajan tasalla toiminnastamme!


Vanhempainillat ja keskustelut

Kodin ja koulun välinen yhteistyö on tärkeää heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien, jotta oppilas tuntisi olonsa hyväksi ja turvalliseksi. Hyvällä yhteistyöllä voidaan vaikuttaa luokan ja koulun ilmapiiriin sekä koulutyön tuloksiin.

Oppilaan ja hänen huoltajansa tulee saada riittävän monipuolista tietoa oppilaan opintojen edistymisestä, työskentelystä ja käyttäytymisestä. Tietoa tulee jakaa oppilaan edistymisestä, vahvuuksista ja niistä oppimisen alueista, joita on kehitettävä.

Yhteistyömuodoista tärkeimmät ovat vanhempainillat, opettajien ja oppilaiden huoltajien yhteiset keskustelutuokiot sekä oppilaan, huoltajien ja opettajien väliset arviointikeskustelut. Vanhempainillat ovat opettajan koolle kutsumia tilaisuuksia, joissa kerrotaan ajankohtaisista koulunkäyntiin liittyvistä asioista. Vanhempien ja opettajan väliset keskustelut voivat olla kumman tahansa osapuolen ehdottamia. Vähintään kerran lukuvuodessa koulut järjestävät arviointikeskustelut, joissa oppilas on huoltajineen mukana.


Wilma

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön 1.8.2020 uuden oppilashallintojärjestelmä Wilman esiopetuksessa ja perusopetuksen kouluissa. Samalla Helmi-järjestelmän käyttö päättyy. Huoltajat voivat luoda Wilmaan oman käyttäjätunnuksensa 1.8. alkaen.

Wilmaa käytetään muun muassa huoltajien ja esiopetuksen tai koulun väliseen viestintään. Wilman kautta huoltajat voivat myös seurata ja selvittää oppilaan poissaoloja, nähdä oman lapsensa lukujärjestyksen sekä lukea koulun tiedotteita.

Huoltaja tarvitsee Tampereen kaupungin esi- ja perusopetuksen Wilmaa varten uuden tunnuksen, vaikka hänellä olisi ennestään toisen oppilaitoksen tai koulutuksenjärjestäjän Wilma-tunnus toista huollettavaa tai omaa työtään varten.

Wilma käyttöön

Ohjeet tunnuksen luomiseen ja kirjautumiseen löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Wilma-järjestelmä (ohjeet tunnuksen luomiseen ja kirjautumiseen)

Tampereen kaupungin esi- ja perusopetus ottaa Wilman käyttöön elokuun alussa (tiedote 31.7.2020)Poissaolot

Sairaustapauksissa oppilaan huoltajan on ilmoitettava opettajalle poissaolosta ensimmäisenä koulupäivänä. Oppilaalla on nykyisen lain mukaan oikeus saada sairauspoissaolon vuoksi tukiopetusta.

Kouluaikana tapahtuvat lomamatkat edellyttävät loma-anomuksen täyttämistä. Poissaoloanomukset tulee tehdä Wilmassa. Teknisistä syistä on suositeltavaa käyttää tietokonetta poissaololomakkeen täyttämisessä. Kirjaudu tietokoneen internetselaimella Wilma-palveluun ja täytä lomake. Lomake löytyy yläpalkista kohdasta Hakemukset ja päätökset. Valitse Tee uusi hakemus -> Oppilaan tilapäinen vapauttaminen koulunkäynnistä.

Opettaja myöntää alle viikon mittaiset lomat, rehtori tätä pidemmät luvat. Lomailusta aiheutuvaa jälkeen jäämistä koulutyössä ei voida paikata tukiopetuksen avulla. Koulutehtävien suorittamisesta loman aikana on sovittava tämän vuoksi opettajien kanssa erikseen.