Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Opistoinfo

Opistoinfo

Sampola-rakennuksen pääovet, joiden yläpuolella lukee työväenopisto ja Sampola

Tampereen kaupungin omistama Tampereen seudun työväenopisto jatkaa vuonna 1899 alkanutta työväenopistotoimintaa Tampereella. Nykyisen opiston tavoitteena on tarjota etenkin Tampereen ja Ylöjärven kaupunkien asukkaille monipuolisia opetuspalveluja elinikäisen oppimisen ja itsensä kehittämisen edistämiseksi. Opistossa voivat kuitenkin opiskella kaikki kiinnostuneet asuinpaikastaan riippumatta.

Työväenopisto toiminta jakautuu ympäri Tampereen ja Ylöjärven kaupunkia. Opiston päärakennus, Sampola, sijaitsee Kalevassa, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Lisäksi opetusta on hajautettu mm. kaupunkien eri peruskoulujen tiloihin.

Vuosittain yli 33 000 kurssilaista osallistuu opetukseen. Suurin osa kursseista on suunnattu yli 16-vuotiaille opiskelijoille, mutta opetuspalveluja on tarjolla vauvasta vaariin. Työväenopistossa toimii myös oppimisvaikeuksissa auttava Opinverstas.

Lukukausittain ohjelmassa on noin 1100 kurssia. Suuri osa opiskelusta on pitkäjänteistä, jopa usealle vuodelle jakautuvaa. Kurssivalikoimassa on pitkien, koko lukuvuoden kestävien kurssien lisäksi myös intensiivi- ja lyhytkursseja sekä yhden lukukauden mittaisia kursseja. Työväenopisto tarjoaa myös taiteen perusopetusta. Lapsille on sana- ja teatteritaiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan ja kuvataiteen opetusta laajan oppimäärän mukaan. Aikuisille on tarjolla käsityön ja kuvataiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan sekä kolmen vuoden kirjoittajakoulu, Viita-Akatemia. Sara Hildén -akatemia järjestää myös Tampereen kaupungin Taite- ja Taidekaaritoimintaan kuuluvia kuvataidetyöpajoja koululuokille ja päiväkotiryhmille.

Lukuvuosi on jaettu syys- ja kevätlukukauteen. Syyslomalla ei pidetä taukoa, ellei toisin mainita, mutta talviloma vietetään muiden koulujen tavoin, viikolla 9.

Työväenopisto järjestää ilmaisia luentoja ja erityisesti lukukausien loppuvaiheessa työväenopiston ryhmien esityksiä, konsertteja ja näyttelyitä. Suurin osa näistä tilaisuuksista on maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Löytötavarat siirtyvät Pirkanmaan löytötavaratoimistoon joka maanantai. Yhteystiedot: puh. 0600 300758, Suvantokatu 10, 33100 Tampere.