Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun
Etusivu / Kurssit / Taide / Kirjoittaminen JA KIRJALLISUUS, Viita-akatemia

Kirjoittaminen JA KIRJALLISUUS, Viita-akatemia

Kuvassa mustavalkoinen kasvokuva Lauri Viidasta, kuvan alla lukee Viita-akatemia

Viita-akatemia on luovan kirjoittamisen koulutusohjelma, joka sisältää kolmivuotisen kirjoittajakoulun, lasten ja nuorten sanataideryhmät sekä avoimet kirjoittajakurssit. Kurssit eivät ole terapialuonteisia. Jos kurssitekstin yhteydessä ei toisin mainita, aikuisten kurssit on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille.

Viita-akatemia perustettiin vuonna 1989 Tampereen työväenopiston, Pirkkalaiskirjailijoiden, Tampereen kaupungin kulttuuritoimen, kaupunginkirjaston, Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen ja Pirkanmaan äidinkielen opettajien yhteistyönä.

Haku kolmivuotiseen kirjoittajakouluun on kesäisin. Katso lisää kirjoittajakoulun tiedoista.Tampereen kaupunki palkitsi kirjailijoita

Tampereen kaupunki palkitsi seitsemän kirjailjaa vuonna 2020 julkaistuista teoksista Tampereen kirjallisuuspalkinnolla. Työväenopiston opettajanakin toimiva Kristiina Wallin palkittiin teoksestaan Meduusameri.

Niin ikään työväenopiston tuntiopettajana vuosina 2013–2015 toiminut Päivi Lukkarila palkittiin teoksestaan Zanshin.

Ulkoinen linkkiLisätietoa palkinnon saajista ja perusteista


Esikoiskirjailija

Kirjailija Pia Krutsin.
Pia Krutsin

Sanataidekoulun opettaja Pia Krutsin on esikoiskirjailija. uunituore lastenkirja Kaupunki Kukaties vie lapset seikkailuun runokaupungin kaduille, alikulkutunneleista tornitalojen huipulle. Ulkoinen linkkiLisätietoa


Viita-akatemia kantaa satoa

Punni-kirjallisuuspalkinto Maria Lassilalle

Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan Maria Lassilan ja Maria Viljan esikoisteokselle Eeva ja Harmaakaapu (Karisto 2020). Maria Lassila on tamperelainen suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja ja Viita-akatemiassa opiskellut kirjoittaja.

Kuvassa Maria Lassila ja Maria Vilja.
Maria Lassila ja Maria Vilja

Kirjailija Maria Lassila kertoo koulutuksen ja ryhmän merkityksestä:

Viita-akatemian kolmivuotinen kirjoittajakoulu on ollut todella merkittävässä asemassa sekä kaikessa kirjoittamisessani että esikoiskirjani syntyprosessissa. Kun minut valittiin Viita-akatemiaan vuonna 2016, tunsin saavani vapauden kirjoittaa tosissaan. Arvostettuun koulutukseen pääsy antoi itseluottamusta kirjoittajana. Viita-akatemian kirjoittajakoulu oli intensiivinen kolmivuotinen, joka antoi valmiudet omien tekstien ammattimaiseen työstämiseen.

Viita-ryhmämme merkitys kirjoittamiseeni on ollut valtavan suuri. Ohjaajamme, kirjailija Johanna Hulkko, loi tapaamisiimme luottamuksellisen ja innostavan ilmapiirin. Johannan tarkka ja rohkaiseva palaute sekä taito nähdä jokaisen kirjoittajan vahvuus motivoivat minua suuresti kirjoittamaan lisää. Todella tärkeää oli myös toisten kirjoittajien kannustava palaute ja erilaiset näkökulmat teksteihin sekä mahdollisuus oppia toisten tekstejä lukemalla. Kirjoitin Eeva ja Harmaakaapu -kirjan ensimmäisen version viimeisenä Viita-keväänämme ja ehdin saada ryhmässä palautetta, joka vei tekstiäni ratkaisevasti eteenpäin ja rohkaisi minua lähettämään sen kustantajalle.

Viita-porukkaa ja tapaamistemme ainutlaatuista tunnelmaa on edelleen ikävä!


Uusi julkaisu Viita-akatemialaiselta

Aino-Kaisa Koistinen on Tampereella asuva oululainen kulttuurintutkija ja vapaa kirjoittaja sekä Viita-akatemian kolmivuotisen kirjoittajakoulun kasvatti.

Ulkoinen linkkiAino-Kaisa Koistinen: uhanalaiset ja silmälläpidettävät, runoja