Kun myyntipisteessä on helposti pilaantuvien elintarvikkeiden käsittelyä tai valmistusta, muista huolehtia, että
- myyntipaikassa on asianmukaiset pisarasuojat. Katso Ruokaviraston ulkomyyntiohjeistus.
- myyntipisteessä on pölyämätön alusta. Tarvittaessa tulee huolehtia maanpinnan riittävästä suojauksesta.
- myyntipaikassa on toiminnan alkaessa valmiina käsienpesupiste, jossa on suositeltavaa olla juokseva lämmin vesi, nestesaippua sekä kertakäyttöpyyhkeet. Myös jäteveden keräily on järjestettävä.
- myyntipisteen astiahuolto tulee järjestää ja huolehtia puhtaiden astioiden ja välineiden riittävyydestä toiminnan aikana.
- myyntipisteen tulee olla varusteltu vastaamaan toimintaa ja olosuhteita.
- elintarvikkeiden käsittelylle on erillinen työpiste.
- myyntipaikalla on riittävä määrä kylmä-/pakastelaitteita ja niissä kaikissa on lämpömittarit.
- kylmänä (alle +6°C) ja kuumana (yli +60°C) tarjoiltavien elintarvikkeiden lämpötilat ovat määräysten mukaiset.
- raaka-aineet suositellaan olevan toiminnasta riippuen esikäsiteltyjä niin, että kasvikset ovat pestyjä, kuorittuja ja pilkottuja, kala on paloiteltu ja liha on kypsennetty. säilytys, -valmistus -ja tarjoiluastiat, sekä kertakäyttöastiat -ja välineet ovat elintarvikekäyttöön soveltuvia.