1. Sinappi ja sinappituotteet katsotaan yleisimmiksi allergioita aiheuttaviksi aineiksi ja ne on ilmoitettava ainesosaluettelossa korostetusti. Sinappia tehdään seuraavien kasvien siemenistä:
- Brassica juncea
- Brassica nigra
- Sinapis alba
Sinapin allergeenimerkinnät ja niistä ilmoittaminen koskee kasvia kokonaisuudessaan.
Salaattisekoituksissa (ns. baby leaf -salaattisekoitukset) voidaan käyttää em. kasvien lehtiä, jolloin esimerkiksi ainesosaluettelossa tulee olla vaatimusten mukainen allergeenimerkintä, esimerkiksi ”Brassica nigra (sinappi)”.
2. Sinapinsiemenistä saatavaa beheenihappoa käytetään emulgointiaineiden E470a, E471 ja E477 ainesosana. Tällä hetkellä kyseiset emulgointiaineet on ilmoitettava ainesosaluetteloon korostetusti. Euroopan komissio on esittänyt, että elintarviketietoasetuksen, (EU) N:o 1169/20111169/2011, liitettä II muutettaisiin niin, että beheenihappo vapautetaan allergeenimerkinnästä. Asetus tullee voimaan 1.4.2024. Tuotteet, jotka on saatettu markkinoille ennen 1.4.2024 ja joiden merkinnät eivät täytä vaatimuksia, olisi mahdollista myydä varastojen loppuun asti.