Siirry sisältöön

Työllisyyskokeilu

Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu päättyy 31.12.2018

Asiakkaat siirtyvät kunnilta TE-toimiston asiakkaiksi 1.1.2019. Työllisyyspalvelut huolehtii asiakaskohderyhmään kuuluvien palveluista 31.12.2018 asti. Jos olet työllistymistä edistävässä palvelussa kokeilun kautta, palvelu jatkuu normaalisti aina sen päättymiseen asti.


Siirrosta ei aiheudu toimenpiteitä asiakkaalle eikä se aiheuta muutoksia työttömyysturvaasi.


Ulkoinen linkkiTE-toimiston tiedote kokeilun päättymisestä

Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu toteutetaan Pirkanmaalla kymmenessä kunnassa 1.8.2017–31.12.2018. Kokeilussa haetaan vaikuttavia ja asiakaslähtöisiä toimintamalleja työllisyydenhoitoon. Tavoitteena on vähentää etenkin pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä.

Kokeilun kohderyhmä

Kokeilussa kunta kantaa kokonaisvastuun kohderyhmän työllisyyspalveluista. Kohderyhmän muodostavat työttömät työnhakijat, joiden työttömyysetuus on Kelasta haettava työmarkkinatuki tai peruspäiväraha. Pirkanmaalla kokeilu koskee noin 22 000 työtöntä asiakasta, joista Tampereella asuu noin 15 000.

Kohderyhmään eivät kuulu työssä olevat työnhakijat sekä palkansaajan tai yrittäjän ansiopäivärahaa saavat työttömät, joiden palveluista kokeilukunnissa vastaa Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto).

Kokeilun kesto ja sisältö

Kokeilu alkaa 1.8.2017 ja jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka. Taustalla on laki julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta (505/2017).

Kunnat ottavat lain mukaan hoitaakseen TE-toimistoilta siirtyviä lakisääteisiä tehtäviä, kuten aktivointisuunnittelu, määräaikaishaastattelut, työnvälitys, osaamisen kehittämiseen liittyvät palvelut sekä maahanmuuttajien kotouttaminen. Kunta vastaa asiakkaan palveluprosessista mukaan lukien asiakkaiden ohjaaminen palveluihin. Myös työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelun (TYP) siirtyy kokeilussa kuntien ja Kelan vastuulle.

Työttömyysturvan työvoimapoliittiset lausunnot antaa jatkossakin TE-toimisto.

Toteuttajat

Kokeilun toteuttavat Tampereen kaupunki, Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta, Vesilahden kunta, Ylöjärven kaupunki, Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta. Kukin kunta järjestää palvelut oman kuntansa asiakkaille, jotka kuuluvat kokeilun kohderyhmään. Lisätietoa ja yhteystiedot löytyvät kunkin kunnan sivulta.

Kokeilun johto

Kokeilua johtaa Tampereen kaupunki. Johtajana toimii ohjelmajohtaja Regina Saari.

Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

Aiheesta muualla

Information in English and other languages