Uusia elämyksiä

Perttu ja Tero

2000-luvulle tultaessa myös Pakkahuoneen koordinoimisessa ja ohjelmarakenteessa oli havaittavissa muutoksia. Ilmo Korhonen jäi pois Tullikamarin kulttuurikeskuksesta tammikuussa 1999 Tuula Pessan tullessa hänen tilalleen. Konserttitarjonnassa ei sinänsä ollut tapahtunut suuria muutoksia, mutta Pakkahuonetta vuokrasivat yhä enemmän yritykset omia tilaisuuksiaan varten, kun aiemmin yksityistilaisuuksia olivat järjestäneet pienemmät yhteisöt ja yhdistykset. Viimeisin hallinnollinen muutos tapahtui vuoden 2008 alussa, kun Minnakaisa Kuivalainen aloitti kulttuurikeskuksen toiminnanjohtajana.

Vuonna 2001 Aleksin Ravintoloiden vuokrasopimus klubin puolen yrittäjänä päättyi, jolloin kaupunki päätti kilpailuttaa paikan. Uudeksi vuokralaiseksi valittiin tätä toimintaa varten perustettu Tampereen Kulttuurikamari Oy. Yhtiön ravintolatoiminnasta vastasi vuoden 2007 loppuun saakka Perttu Mäkelä. Ohjelmavastaavana aloitti Tero Viikari, joka oli jo 90-luvulla tuonut harrastelijapohjalta esiintyjiä Tullikamarille. Viikari kertoo valinnan tulleen täytenä yllätyksenä: "Kun meihin päädyttiin, emme olleet uskoa sitä todeksi."

”Klubi elää nyt kukoistuskauttaan myös ilta- ja yöravintolana.”

Simo Frangén 16.7.2008

Kaksikon tavoitteena oli vilkastuttaa ohjelmatarjontaa enemmän keikkapainotteiseksi, kun painopiste oli 90-luvulla siirtynyt yritystilaisuuksien järjestämiseen. Klubi haluttiin pitää auki viikon jokaisena päivänä, mikä tarkoitti myös ohjelman järjestämistä lähes joka illalle. Mäkelä ja Viikari aloittivat Klubilla kahvilatoiminnan, mikä teki paikasta jälleen kohtaamispaikan päivisin.

Klubi sisältä remontin jälkeen

Klubille tehtiin kesällä 2001 mittava remontti, ja uudistunut Klubi avattiin elokuussa. Vuonna 2007 Klubi sai nykyisen ilmeensä, kun sisustus ja toiminnot suunniteltiin uudestaan arkkitehdin toimesta. "Meillä oli lähtökohtaisesti ajatuksena myös se, että tarjoamme mahdollisimman laajalla skaalalla erilaista musiikkia ja muutakin kuin musiikkia, joten tilojen on venyttävä erilaisiin tilaisuuksiin. Meillä yleisöskaala ulottuu ihan vauvasta vaariin, joten tilojenkin pitää näyttää siltä, että sinne uskaltaa tulla." Viikari perustelee. Klubista haluttiin tehdä helposti lähestyttävä ja viihtyisä paikka, joskin rock-hengen mukaisesti.