Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Tieto kulkee / sähköiset palvelut

Lukion tarjoamiin sähköisiin palveluihin kirjautumista varten opiskelijat saavat heti opintojensa alussa Wilman käyttäjätunnukset.

Mikäli Wilma-tunnuksesi katoaa tai lakkaa toimimasta, ota yhteyttä koulun toimistoon. Wilma-tunnuksen salasana tulee vaihtaa vähintään kuuden kuukauden välein. Hyvä tapa olisi vaihtaa salasana ennen joululomaa ja ennen kesälomaa, tällöin salasana ei pääse vanhentumaan lomien aikana. Salasanojen pitää olla vähintään 8 merkkiä pitkiä ja sisältää isoja ja pieniä kirjaimia ja numeroita. Wilman salasanan voi vaihtaa Wilman kirjautumissivulta.

KuvausKirjautuminen
Wilma

Wilma on opiskelijahallinto-ohjelman käyttöliittymä opiskelijoille ja huoltajille. Kurssi/opintojaksotarjotin, kurssin/opintojakson arvosanat, opettajien pikaviestit, koulun tiedotteet ja opiskelijan poissaolot näkyvät Wilmassa. Huoltaja tai täysi-ikäinen opiskelija merkitsee Wilmaan tiedon opiskelijan poissaolon syystä. Myös opiskelija ja huoltaja voi lähettää opettajille pikaviestejä Wilman kautta. Huoltajille lähetetään omat tunnuksensa.


Kurssi/opintojaksovalinnat tehdään netissä Wilman kautta. Wilmasta löytyy mm. viikoittainen viikkotiedote, joten seuraa Wilmaa säännöllisesti!

edutampere.inschool.fi:

[email protected]
Moodle Moodle on sähköinen oppimisympäristö, jota käytetään monilla kursseilla/opintojaksoilla. moodle.tampere.fi:

[email protected]

Lisäksi kursseille
/opintojaksoille
kirjautumiseen tarvitaan kurssikohtainen avain, jonka opiskelijat saavat ao. opettajalta.
Office 365 Office 365:ssa opettajat ja opiskelijat voivat työskennellä yhteisillä sivustoilla. Opettajat voivat jakaa materiaalia opiskelijoille ja tallennettua materiaalia voi linkittää Moodleen ja Wilmaan. Opiskelijat voivat tallentaa töitään ja työskennellä ryhmässä yhteisellä sivustolla.

Office365 tarjoaa opiskelijoille myös Outlook-sähköpostin. Osoite on [email protected]
login.microsoftonline.com:

[email protected]
OneDrive OneDrive-tallennustilaan pääsee Office 365:n kautta. Henkilökohtaiset tiedostot tallennetaan omaan OneDriveen. OneDrive tarjoaa rajattomasti tallennustilaa. [email protected]
Teams Etäopetuksessa sekä lähiopetuksessa hyödynnettävä yhteistyöalusta, jonka avulla opettajat voivat järjestää etäoppitunteja ja jakaa materiaaleja. [email protected]
Koulun tietokoneet Käytävillä olevia tietokoneita opiskelijat voivat käyttää vapaasti, eikä niitä sammuteta käytön jälkeen. ad\wilma.tunnus

Lukiossamme käytössä oleviin sähköisiin palveluihin kirjautuminen onnistuu parhaiten osoitteesta:

Ulkoinen linkki Tredun Startti

Tarkemmat ohjeet Wilman käyttöön:

Wilmaohjeet (pdf)


Omat laitteet opiskelussa

Lukion oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja, erikoisohjelmia, internetin aineistoa ja sosiaalisen median palveluja tiedonhankintaan ja työskentelyyn.

Opiskelijat käyttävät opiskelussa omia kannettavia tietokoneita, tabletteja ja älypuhelimia. Lukuvuonna 2021 aloittavat saavat tietokoneen käyttöönsä lukiolta.

Käytettävä laite tulee olla mukana oppitunneilla, sillä pitää voida kirjoittaa pitkiäkin tekstejä ja sillä pitää päästä verkkoon. Laitteiden viihdekäyttö ja muu tuntityöskentelyyn liittymätön käyttö on kuitenkin kiellettyä, sillä se häiritsee opiskeluun keskittymistä.

Koulun tietokoneet

Käytävillä olevia tietokoneita opiskelijat voivat käyttää vapaasti, eikä niitä sammuteta käytön jälkeen. Muista kuitenkin kirjautua ulos koneelta! Koneille kirjaudutaan tunnuksella ad\wilma.tunnus.

Kuvataiteessa käytettäville koulun Maceille kirjaudutaan erillisellä opetusverkon tunnuksella, jonka saat käyttöösi viimeistään kuvataiteen kurssilla.

Tulostaminen

Opiskelijoilla on mahdollista tulostaa opiskeluihin liittyvää materiaalia koulun 4. kerroksen tulostimella. Tarkemmat ohjeet tulostuksesta päivittyvät elokuussa 2021.

Tiedottaminen

Lukion ensisijainen tiedotuskanava on Wilma. Wilmassa julkaistaan viikoittain viikkotiedote, jossa on tärkeimmät ajankohtaiset tiedotteet. Wilman lisäksi Tammerkosken lukiossa käytetään tiedottamiseen myös info-TV -järjestelmää. Info-TV -järjestelmän kautta tiedotetaan ajankohtaiset muutokset ja tiedotukset.

Ohjeita ennen lukuvuotta 2021 aloittaneille

OFFICE365

Tampereen lukioiden opiskelijana voit ladata veloituksetta Office 365 ProPlus -paketin omalle tietokoneellesi. Office 365 ProPlus sisältää opinnoissa hyödyllisen ohjelmistopaketin, johon kuuluu mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Outlook. Officen voi ladata viidelle omalle laitteelle.

Office 365 ProPlus -paketin lataaminen on helppoa:

Avaa kotikoneen selaimessa osoite:

Ulkoinen linkkihttps://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx

Kirjaudu sisään: [email protected] + Wilman salasana

Klikkaa sivun alareunassa Asenna/Install -painiketta ja seuraa ohjeita

​​ADOBE CREATIVE CLOUD

Kaikki Tammerkosken lukiolaiset saavat käyttää Adobe Creative Cloud -ohjelmistoja koko opiskeluajan omilla wilma-tunnuksillaan ([email protected]). Adoben ohjelmistopaketti sisältää mm. kuvakäsittelyohjelma Photoshopin, vektorigrafiikkaohjelma Illustratorin, videoeditointiohjelma Premieren.

Lukion medialuokan T62 ja A313 -luokkien Mac-koneille ohjelmistopaketti on jo asennettu, joten kun avaat ensimmäisen kerran jonkin ohjelman (esim Photoshopin), kirjaudut ohjelman käyttäjäksi omilla tunnuksillasi.

Voit myös käyttää samoja ohjelmia omalla koneellasi. Mene osoitteeseen: Ulkoinen linkkicreativecloud.adobe.com

Lataamaan pääsee oikean yläkulman "kirjaudu" toiminnon kautta. Tämän jälkeen yläpalkissa on kohta sovellukset, josta voit ladata ohjelmia koneellesi. Huomioi, että Adoben ohjelmistot ovat suuria, joten tarkista, että koneesi kapasiteetti on riittävä.

Voit tarkistaa ohjelmistojen vaatimukset omalle koneellesi tästä:

Ulkoinen linkkihelpx.adobe.com/fi/creative-cloud/system-requirements.html

Ohjelmistojen vaatimustasot ovat erilaisia ja esim. liikkuvan kuvan Premiere Pro editointiohjelman konevaatimuksia löydät tästä:

Ulkoinen linkkihttps://helpx.adobe.com/fi/premiere-pro/system-requirements.html

Voit tallentaa tiedostot Creative Cloud Files:iin ja jatkaa työskentelyä koulun koneella tai omalla koneellasi.