Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Työnhakijoille

Etsitkö työpaikkaa? Haaveiletko uuden alan opiskelusta? Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa saat maksutonta opastusta työnhakuun, työllistymiseen ja osaamisen kehittämiseen. Tarvittaessa saat henkilökohtaisen OMA-valmentajan, joka johdattaa sinut palvelujen pariin ja työn ääreen.

Millaisissa asioissa voimme olla avuksi?

Teemme yhteistyötä Tampereen alueen yritysten, työnantajien, koulutusorganisaatioiden, elinkeino-ja yrityspalvelujen, sote-palvelujen, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä valtion kanssa. Edistämme työnhakijoiden sekä työnantajien kohtaamista ja luomme edellytyksiä verkostoitumiseen. Laajalla yhteistyöllä voimme paremmin huomioida asiakkaiden yksilölliset palvelutarpeet.

Voimme auttaa opiskelupaikan löytämisessä. Olemme tiiviissä yhteistyössä alueen oppilaitosten kanssa, ja voimme ohjata sinut erilaisia väyliä pitkin opintojen pariin. Tavoitteenamme on osaamisen kehittäminen työelämälähtöisesti. Painopiste on käytännön tekemisessä aidoissa työympäristöissä. Tänä päivänä oppiminen rakentuu jo olemassa olevan osaamisen päälle. Sinulle räätälöidään tarvitsemasi osaamiskokonaisuus.

Meidän kanssamme voit kartoittaa oman työkykysi. Autamme sinua löytämään itsestäsi vahvuuksia ja osaamista, jotka johdattavat sinut juuri sinulle soveltuvien työtehtävien tai palvelujen pariin. Moniammatillinen asiantuntijatiimi on tukenasi.

OMA-valmentaja auttaa sinua työnhaussa ja osaamisen kehittämisessä

OMA-valmentaja on työllistymisesi luotettava apu. Hän etsii kanssasi yksilöllisen polkusi kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja. Olet sitten uutta työtä etsivä, opiskelu- tai harjoittelupaikasta haaveileva, uudelleenkouluttautumisesta tai yrittäjyydestä kiinnostunut, OMA-valmentaja on sinua varten. Palvelu on aina henkilökohtaista ja maksutonta.

Kun tulet asiakkaaksemme, sinun ei tarvitse etukäteen tietää, minkä palvelun pariin haluat. OMA-valmentaja etsii kanssasi tavat, jotka edistävät parhaiten sinun tavoitteitasi. OMA-valmentaja ei toimi yksin, vaan hänellä on taustallaan eri alojen ammattilaisista koostuva yhteisö. Hänen kauttaan pääset tapaamaan asiantuntijoita, jotka auttavat sinua etenemään.

Olemme mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa, joka jatkuu kesään 2023 saakka. Kokeilussa työllisyys- ja kasvupalvelujen ja OMA-valmentajien asiakkaina ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat sekä työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on Tampere ja jotka

  • eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai
  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Miten OMA-valmentaja on työnhakusi tukena?

1. Työllisyyden kuntakokeilussa OMA-valmentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sovitte yhdessä tapaamisesta. Tapaaminen järjestyy myös etäyhteyksin. Voimme opastaa digitaalisten työkalujen käyttämisessä, jos se ei ole sinulle tuttua.

2. Ensimmäisessä tapaamisessa tutustut OMA-valmentajaasi. Keskustelette yhdessä tilanteestasi, toiveistasi ja tavoitteistasi.

3. Sovitte yhdessä, kuinka pyritte kohti tavoitteitasi. OMA-valmentaja ohjaa sinua työnhaussa valmentavalla otteella ja kertoo sinulle palveluista, jotka vastaavat parhaiten tarpeeseesi. Hän ohjaa sinua eteenpäin. Sovitte seuraavasta yhteisestä tapaamisesta.

4. OMA-valmentaja seuraa säännöllisesti etenemistäsi ja on tukena polullasi.

Näin saat yhteyden OMA-valmentajaan

Jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi-verkkopalvelun kautta osoitteessa Ulkoinen linkkiasiointi.mol.fi/omaasiointi/

Soita asiakaspalvelunumeromme 040 801 6581 (ma–pe klo 9.00–16.15)

Soita TE-palvelujen Henkilöasiakkaan puhelinpalvelunumeroon 0295 025 500 (ma–
pe klo 9.00–16.15)

• Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]