Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Pormestari Lauri Lyly

Pormestari Lauri Lyly

Tampereen kaupunginjohtajana toimii päätoiminen luottamushenkilö eli pormestari. Tampere on ensimmäinen suomalainen kunta, jonka johtoon on valittu pormestari. Lauri Lyly (sd) valittiin Tampereen kaupungin pormestariksi kaudelle 2017 - 2021 kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.6.2017. Hänen edeltäjänsä oli pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) vuosina 2013 - 2017.

Pormestarin tehtävät

Pormestari toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja johtaa asioiden käsittelyä kaupunginhallituksen kokouksissa. Hän määrittelee kaupunginhallitukselle esiteltävien asioiden valmistelun suuntaviivat sekä johtaa kaupunginhallituksen alaisena kaupungin toimintaa, hallintoa ja taloudenhoitoa. Tehtävät on määritelty hallintosäännössä.

Pormestarin valintatapa

Hallintosäännössä todetaan pormestarin valintatavasta seuraavaa: "Valtuusto valitsee varsinaisista valtuutetuista pormestarin toimikaudekseen."

Pormestarin toimikausi on sama neljä vuotta kuin valtuuston. Pormestari voidaan valita uudelleen, eikä toimikausien määrää ole rajoitettu.

Taustatietoja Lauri Lylystä

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly on Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupungin valtuutettu ja Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsen. Lisäksi hän toimii Tampereen seutuhallituksen puheenjohtajana.

Aiemmin hän on työskennellyt SAK:n puheenjohtajana, SAK:n hallituksen puheenjohtajana ja edunvalvontajohtaja. Ennen SAK:ta Lyly oli Sähköliiton puheenjohtajana.

Lyly on toiminut muun muassa liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän jäsenenä, Pohjolan ammatillisen yhteisjärjestön PAY:n puheenjohtajana, Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallituksen varapuheenjohtajana, Työttömyysvakuutusrahaston puheenjohtajana ja Vakuutusyhtiö Kalevan hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Pormestarin ohjelma 2017 - 2021

Pormestari Lauri Lylyn pormestariohjelman takana ovat kaikki valtuustoryhmät lukuunottamatta Vaihtoehto Tampere -valtuustoryhmää. Ohjelman otsikko on "Inhimillinen ja vetovoimainen Tampere"

Pormestarin esikunta

Yhteysjohtaja
Kaisa Läärä
puhelin 040 806 3640

Pormestarin sihteeri
Ritva Vakkuri
puhelin 0400 780 866

Sähköpostit muotoa [email protected]


Twitter-logo.
Facebook-logo.