Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kehitysohjelmat

Hakametsä

Hakametsän uudistamis- ja täydennysrakentamishankkeen lähtökohtana on, että Hakametsän jäähalli ja sitä ympäröivä alue vapautuvat laajalle käyttäjäkunnalle pääsarjan jääkiekon siirtyessä Tampereen kannen uudelle areenalle. Tavoitteena on, että kohteesta valmistuu liikunnan, kilpaurheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, liikuntalääketieteelle kuin yhteistyökumppaneille.

Hakametsän saavutettavuus tulevan ratikkareitin varrella on erinomainen. Kehittämiskokonaisuus parantaa merkittävästi liikunnan, urheilun ja tapahtumatoiminnan olosuhteita aiemmin kuvatun mukaisesti. Kokonaisuus tiivistää kaupunkirakennetta ja alueelle syntyy valtakunnallisesti merkittävä liikunnan ja urheilun sekä koulutuksen, tutkimuksen ja liiketoiminnan keskittymä. Alueelle syntyy uusia työpaikkoja ja mahdollisuuksia uudenlaiseen yhteistyöhön ja liiketoimintaan.

Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705


Hiedanranta

Tulevaisuuden Hiedanrannassa on koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Yhdessä Lielahden kanssa se muodostaa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen, jossa on hyvä asua, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa. Kaupunginosaa tehdään kunnianhimoisesti yhdessä asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen kanssa. Kehittämistyöstä vastaa Hiedanrannan Kehitys Oy.

Toimitusjohtaja
Mikko Leinonen
puhelin 050 520 0395
sähköposti [email protected]


Viiden tähden keskusta

Tampereen keskustan kehittämisen strateginen hanke käynnistyi vuoden 2011 alusta. Keskustahanke toteuttaa Tampereen kaupunkistrategian ja rakennesuunnitelman tavoitteita, jotka koskevat ehyttä ja tiivistä kaupunkirakennetta sekä elävää keskustaa.

Hankkeen tehtävänä on vastata keskustan kehittämisohjelman laatimisesta ja koordinoida keskustan muutoshankkeita kaupungin osalta.

Keskustan kehittämisohjelman laatimisessa ovat kaupungin lisäksi mukana keskustan yrittäjät ja kiinteistön omistajat sekä tapahtumajärjestäjät.

Keskustahanke kehittää Ratinan, Ranta-Tampellan, Mustanlahden ja Eteläpuiston alueita, keskustakortteleita ja Tammerkosken ranta-alueita. Hanke koordinoi myös ratapiha-alueen kehittämistä sekä Tammelan ja Amurin täydennysrakentamista. Alustavasti hankkeen projekteja on aikataulutettu vuoteen 2020 asti, mutta on tiedossa, että ne jatkuvat vuoden 2020 jälkeenkin.

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860