Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hatanpään lukion uudet ylioppilaat syksy 2021, ONNEA!!

Julkaistu 11.11.2021 9.21

Uusia ylioppilaita valmistuu 20.

Onnea kaikille uusille ylioppilaille! Olemme valtavan ylpeitä teistä jokaisesta!!!

Hatanpään lukion uudet ylioppilaat syksyllä 2021:

Akbari Bahereh, Alenius Emma, Ali Harbi Mohammed, Back Anniina, Dahlman Aada, Graeffe Katariina, Häikiö Kaarna, Jyrkänkoski Jasper, Jyrkänkoski Niklas, Kimpanpää Santeri,

Listenmaa Anni, Lukin Alina, Pavela Lauri, Rainio Essi, Rajala Roosa, Rohani Leila, Uski Mila-Maria, Vitikainen Emma, Virta Salla, Wathén Patrick.

Opiskelijoiden henkilökohtaiset tulokset eli kunkin suoritetun kokeen arvosanat ja pisteet näkyvät Wilmassa. Näet kunkin aineen arvosanan ja pisteet avaamalla lomakkeen "Lukio: Ylioppilaskokeiden tulokset".

Syksyn 2021 ylioppilasjuhla järjestetään perjantaina 3.12. kello 12.15 alkaen. Samalla juhlistetaan 104-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä.

Tällä hetkellä (11.11.) näyttää siltä, että voimme järjestää perinteiset juhlat ilman koronapandemiasta johtuvia rajoituksia. Juhlaan voivat osallistua kaikki ylioppilaiden perheenjäsenet ja ystävät. Jos rajoituksia asetetaan, tiedotamme siitä aina mahdollisimman nopeasti.

Paikalla olevaa yleisöä suositellaan noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja käyttämään maskeja. Toivomme kaikkien juhlaan osallistuvien olevan koronarokotettuja.

Ylioppilasjuhlan harjoitus on torstaina 2.12. kello 14. Uusien ylioppilaiden tulee olla tuolloin paikalla, mukana oma ylioppilaslakki nimilapulla varustettuna. Jos et pääse lakkiaisharjoituksiin, ole yhteydessä apulaisrehtori Tuija Leppäharjuun.


Opiskelija näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku - palvelussa

Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Opetushallituksen Oma Opintopolku –palvelussa perjantaina 12.11.2021 klo 9.00 alkaen. Opiskelija näkee myös sensorin ja opettajan arvostelumerkinnät. Oma Opintopolku-palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Lisätietoja tutkintotulosten ja koesuoritusten katsomisesta on Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla osoitteessa
https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/tulokset-ja-koesuoritukset

Kokelaan arvostellut suoritukset tulevat samaan aikaan näkyviin myös opettajille arvostelupalvelussa.

Oikaisuvaatimus Ylioppilastutkintolautakunnalle

Ylioppilastutkintolautakunnan päätökseen, jolla koesuoritus on arvosteltu, saa vaatia lautakunnalta oikaisua. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä tutkintoon osallistunut kokelas tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja. Oikaisuvaatimus on toimitettava lautakuntaan 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin kokeeseen osallistuneella kokelaalla on ollut tilaisuus saada tieto arvostelun tuloksesta.

Ohjeet oikaisuvaatimuksen tekoon on katsottavissa Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivulla osoitteessa
https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/oikaisuvaatimus

Ylioppilaskokelas selvittää itse suoritustensa arvosteluperusteet vertaamalla suoritustaan lopullisiin hyvän vastauksen piirteisiin. Lopulliset arvosteluperusteet julkaistaan ytl:n www-sivuilla samana päivänä tutkintotulosten kanssa. Tarvittaessa kokelas voi pyytää oman lukion opettajalta apua suoritusten ja niiden arvostelun tarkastelussa.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä, mitä kokeen osaa vaatimus koskee ja millä tavalla kyseistä kohtaa koskeva arvostelupäätös tulisi oikaista sekä perusteet, joilla oikaisua vaaditaan.

Arvostelijat tarkistavat, onko lautakunnan alkuperäinen arvostelu suoritettu asianomaisen aineen arvosteluperusteiden mukaisesti. Jos arvostelussa ei ole tapahtunut virhettä, arvostelua ei muuteta. Jos virhe on tapahtunut, se korjataan. Oikaisumenettely ei johda alkuperäistä arvosanaa heikompaan arvosanaan eikä alempaan kokonaispistemäärään.

YTL perii oikaisuvaatimuksesta 50:n maksun. Maksu palautetaan, jos oikaisuvaatimus johtaa arvosanan tai pelkän pistemäärän korottamiseen.