Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hepatiitti B-rokotukset 2017

Julkaistu 3.1.2017 12.28

Maksuton hepatiitti B -rokote (HBV) riskialojen opiskelijoille

1.8.2015 alkaen työharjoittelussa hepatiitti B -tartunnalle altistuvat opiskelijat ovat saaneet rokotteen maksutta (THL:n ohjeistus).

Rokotteen voivat saada mm. terveydenhuollon ja välinehuollon opiskelijat sekä vanginvartija- ja poliisiopiskelijat. Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että jo parhaillaan opiskelevat, joilla ei ole rokotussuojaa. Opiskeluaikana rokotukset hoitaa opiskeluterveydenhuolto. Jos rokotesarja on kesken opiskelun päättyessä, on sen täydentäminen henkilön omalla vastuulla, joko itse maksaen tai mahdollisuuksien mukaan työterveyshuollossa.

Rokotukseen oikeutettuja Tampereella ovat myös sosionomiopiskelijat, joilla on käytännön työharjoittelu seuraavissa (tai vastaavissa) paikoissa: A-klinikka, Nervi, Vipunen, Kölvi -projekti, Matala, Päiväperho, K-klinikka.

Hepatiitti B -rokote

Hepatiitti B -rokote suojaa hepatiitti B -viruksen aiheuttamalta maksatulehdukselta Rokotesarjaan kuuluu kolme rokotetta, jotka annetaan aikataululla 0, 1 ja 6 kk. Jos on aiemmin saanut koko B-hepatiitti- tai A+B¬-hepatiitti yhdistelmärokotesarjan, ei tarvitse uutta rokotussarjaa.

Rokotuspaikka ja -ajat

Rokotukset jatkuvat 2017, on mahdollista myös täydentää vajaaksi jääneet rokotusohjelmat. Samalla aloitetaan uusien aloittavien rokotukset.

Tullinkulmaan kuuluvien opiskelijoiden rokotukset

Seuraavat rokotuspäivät ovat tiistai-iltapäivinä klo 12 - 15:

17.1., 14.2, 14.3., 11.4., 9.5.

HUOM! Ei ajanvarausta, hoitajat pyytävät rokotukselle tulijat 4 krs. aulasta tulojärjestyksessä - aulassa ohjeistusta lisää.

Santalahdentien opiskelijoiden rokotukset

Tiedot kevään 2017 rokotusajankohdista päivitetään myöhemmin.