Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Galleria Muuntotilassa avautuu Rajataide ry:n teemanäyttely Vieras

Julkaistu 28.5.2021 13.30

Rajataide ry:n teemanäyttely kokoaa Galleria Muuntotilaan kuusi teoskokonaisuutta teemasta vieras. Näyttelyssä nähdään valokuvien ja tekoälyn kuvaston yhdistävää videotaidetta, uuden muodon ottavia nahkavaateveistoksia, oliomaisia puuveistoksia, aavemaisia piirustuksia, silikoni- vedoksia historiallisten henkilöiden rintakuvista ja öljyvärimaalauksia näyttämönomaisista pöytäkattauksista. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kasvoton tyttö kukkien keskellä.
 
Rajataide ry:n teemanäyttely kokoaa Galleria Muuntotilaan kuusi teoskokonaisuutta teemasta vieras. Näyttelyssä nähdään valokuvien ja tekoälyn kuvaston yhdistävää videotaidetta, uuden muodon ottavia nahkavaateveistoksia, oliomaisia puuveistoksia, aavemaisia piirustuksia, silikoni- vedoksia historiallisten henkilöiden rintakuvista ja öljyvärimaalauksia näyttämönomaisista pöytäkattauksista. Teemaa käsitellään niin tekoälyn suhteesta taiteilijuuteen, ihmisen suhteesta luontoon ja historiaansa kuin symboliikan suhteesta sattumanvaraisuuteen.
Teemanäyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat Johanna Havimäki, Hannamari Matikainen & Krister Gråhn, Sanni Saari, Fanny Varjo, Sakari Vinko ja Nanna Ylönen. Näyttelyn kuraattorina toimii kuvataiteilija Liisa Tarleena Öhman.
Rajataide ry on vuonna 1996 perustettu tamperelainen kuvataiteilijoiden ja muiden kulttuurin ammattilaisten yhdistys, joka ylläpitää Hämeenpuistossa sijaitsevaa Galleria Rajatilaa.


Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kaupunkikulttuuriyksikön tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lielahden kartano
Galleria Muuntotila
Aukioloajat ti–pe klo 10–17, la klo 11–18
Tehdaskartanonkatu 38


Lisätietoja

Koordinaattori
Henni Salo
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]


Teksti Liisa Tarleena Öhman

Kuvat Nanna Ylönen