Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ympäristöterveysyksikkö valvoo tehostetusti koronan leviämisen rajoitustoimia

Julkaistu 22.3.2021 11.49

Tampereen alueellinen ympäristöterveys on aloittanut tartuntatautilain mukaisen valvonnan kuntosaleilla, myymälöissä ja muissa valvontakohteissaan. Ympäristöterveydenhuollon tarkastajat valvovat tehostetusti tartuntatautilain vaatimusten noudattamista koronan leviämisen rajoittamiseksi.

Tarkastuksia ja valvontaa tehdään pääsääntöisesti suunnitelmallisen valvonnan käyntien yhteydessä. Tarkastuksia tehdään myös aluehallintoviraston ja Traficomin pyynnöstä.

Aluehallintovirasto vastaa valvonnasta ravintoloiden osalta.

Tarkastuksilla valvotaan asiakastilojen hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia.

Kaikissa asiakastiloissa tulee

  • olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä
  • olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset
  • sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden
  • tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta.

Yritysten tulee tartuntatautilain mukaisesti huomioida koronaturvallisuus ja mahdollistaa riittävät etäisyydet ja käsihygienia toiminnassaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suositukset ja rajoitukset voit tarkistaa täältä:

Tartuntatautilain vaatimuksiin liittyvää tietoa ja ajantasaiset alueelliset rajoitukset on valtakunnallisesti kerätty aluehallintovirastojen verkkosivuille:

Tampereen, Kangasalan, Oriveden, Juupajoen, Pälkäneen, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan kuntalaiset voivat ilmoittaa asiakastiloihin liittyvistä puutteista ympäristöterveyteen [email protected]. Ilmoitusta ei voida käsitellä, jos siinä ei ole tarkkoja kohdetietoja (kohteen nimi ja osoite).