Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tarinastasi taidetta? - Ratikan taideohjelma ikuistaa tamperelaisten muistot sähkökaappeihin

Julkaistu 8.2.2021 9.16

Saitko ensisuudelmasi Tullin tiiliseinien varjossa? Kävelitkö Sammonkatua mummon kanssa uimahallista kotiin vielä kloorin tuoksu nenässäsi? Tai ehkä jäit häidesi jälkeen ihailemaan Aleksanterin kirkon kauniita kukkaistutuksia? Kerro Tampereen Ratikan taideohjelmalle muistosi Ratikkareitin varrelta, ehkä juuri se pääsee aiheeksi Ratikan taiteelle.

Tampereen kaduille on tullut Ratikan mukana lähes 200 sähkökaappia, jotka ovat näkyvä osa kaupunkikuvaa. Ratikan taideohjelma valitsi kymmenen taiteilijaa suunnittelemaan sähkökaappien pintoihin uniikkeja taideteoksia. Nyt taiteilijat ryhtyvät työhönsä ja tarvitsevat suunnittelun pohjaksi tarinoita ihan oikeilta alueiden asukkailta ja reitin kulkijoilta. Kaappien taideteosten toivotaan kytkeytyvän omaan ympäristöönsä, ja nyt kaupunkilaiset voivat olla siinä avuksi.

Toimi näin:

Lähetä tarinasi osoitteeseen [email protected] Jakamasi tarina luovutetaan taiteilijoille luettavaksi. Tarinat toimivat taiteilijoille inspiraatiomateriaalina ja heille suodaan vapaus tulkita ja kuvittaa lukemaansa oman visuaalisen kielensä kautta. Kaapeissa tarinat näkyvät nimettöminä.

Tarinat kerää Frei Zimmer Oy. Yhteystietojasi ei käytetä muihin tarkoituksiin, niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille ja ne hävitetään, kun niitä ei tässä tarkoituksessa enää tarvita.

Ratikan taide lyhyesti

Tampereen Ratikka tuo taiteen osaksi matkustuskokemusta. Ratikan taideohjelman päämääränä on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan toiminnan aikana. Tällä hetkellä 75 taitelijaa on osallistunut 21 taideprojektiin. Ratikan taideohjelman toteutuksen koordinoinnista vastaa Frei Zimmer Oy.


Lisätietoja

Frei Zimmer Oy
Taidekoordinaattori
Laura Lehtinen
puhelin 050 379 3555
sähköposti [email protected]