Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmälle valittiin palveluntuottaja - pyörät ovat sähköavusteisia

Julkaistu 14.8.2020 14.55

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän palveluntuottajaksi on valittu tsekkiläinen Freebike S.R.O, joka on toimittanut noin 20 kaupunkipyöräjärjestelmää ympäri maailmaa.

Kaupunkipyöriä Dublinissa
 

Tampereen kaupunki pyysi tarjouksia kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnasta sopimuskaudelle 1.3.2021 – 28.2.2025. Sopimusta voidaan jatkaa kolmella vuodella. Tarjouskilpailuun saatiin neljä tarjousta. Tarjouskilpailuun osallistuivat Freebike S.R.O, Citybike Finland Oy ja Sitael Spa. Kaikki tarjouksen jättäneet toimijat täyttivät soveltuvuusvaatimukset. Vertailussa korkeimmat vertailupisteet sai Freebike S.R.O ebike system -tarjouksellaan.

Hankintasopimus voidaan allekirjoittaa, kun 14 vuorokauden odotusaika päätöksen tiedoksiannosta on kulunut.

Hankinnan arvo on noin 2,3 miljoonaa euroa neljän vuoden sopimuskaudella. Sopimus kattaa kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnan. Kaupunkipyöräjärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka koostuu 700 sähköavusteista kaupunkipyörästä, 70 kaupunkipyöräasemasta, 1050 kaupunkipyörätelineestä ja 70 infotaulusta sekä kaupunkipyörien hallintajärjestelmästä, järjestelmän käytön mahdollistavista ohjelmistoista, tietoliikenneyhteyksistä ja ylläpito- ja asiakaspalvelusta. Hankinta on palveluhankinta, jossa palveluntuottaja vastaa järjestelmään kuuluvista kaupunkipyöristä ja niiden käyttöön tarvittavien laitteiden ja järjestelmäpalveluiden teknologiasta kokonaisuutena.

Sopimuskaudella on lisäksi mahdollista tehdä erikseen lisähankintoja ja päättää optiovuosien käytöstä kuitenkin siten, ettei sopimuksen kokonaisarvo ylitä hankinnan ennakoitua kokonaisarvoa.

Käyttöön ensi keväänä

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön keväällä 2021 Tampereen keskusta-alueella. Kaupunkipyörien asemat sijoittuvat merkittävien palveluiden ja joukkoliikennereittien läheisyyteen.

–Kaupunkipyörien asemapaikkoja aletaan rakentaa jo tänä syksynä, ja maaliskuussa käynnistyy kaupunkipyöräjärjestelmän koekäyttö. Koekäyttöjakson tarkoituksena on kerätä tietoa ja kokemuksia, jotta täysimääräinen palvelun käyttöönotto onnistuu sujuvasti. Hyväksytyn koekäyttöjakson jälkeen kaupunkipyöräjärjestelmä on kaikkien käytettävissä. Tavoitteena on saada järjestelmä täysimääräisesti käyttöön 15.4.2021. Kaupunkipyörien käyttöaika on huhtikuun puolivälistä lokakuun loppuun, kertoo liikenneinsinööri Timo Seimelä.

Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä, jotka ovat kaikkien käytettävissä maksua vastaan. Pyörät saa käyttöönsä mobiilisovelluksella tai joukkoliikenteen matkakortilla. Matkan jälkeen pyörä palautetaan pyöräasemalle, josta se on heti seuraavan halukkaan käytettävissä.

Sivun yläosassa olevassa kuvassa on Dublinin kaupunkipyöriä.

Tiedotetta korjattu hankintahinnan osalta 14.8.2020 kello 18.20.

Freebike-kaupunkipyörä
Freebike-kaupunkipyörä. Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen, Timo Seimelä