Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pieni puistoalue kunnostetaan Hatanpään valtatien varrella Sorin aukion lähellä - tutustu suunnitelmaan

Julkaistu 30.3.2020 12.06

Ratinanlinnanpuisto on pieni puistoalue Tampereen ydinkeskustassa Hatanpään valtatien, Suvantokadun ja Aleksanterinkadun kulmauksessa. Puistikko kunnostetaan tänä vuonna Hatanpään valtatien raitiotien rakentamisen vuoksi. Puiston turvallisuutta ja viihtyisyyttä parannetaan, ja se palvelee muun muassa odottelu- ja läpikulkupaikkana läheisten ratikka- ja linja-autopysäkkien vuoksi.

Näkymä Ratinanlinnanpuistoon
 

Ratinanlinnanpuiston suunnitelmaluonnos on nähtävänä ja kommentoitavana 30.3.-17.4. 2020 verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä paikan päällä puistossa. Myös palvelupiste Frenckellissä voidaan tarvittaessa näyttää suunnitelmaa sähköisesti ja auttaa palautteen antamisessa.

Tällä hetkellä puiston pohjoisosassa on aukiomainen oleskelualue ja tukimuurilla rajattu istutusalue ja eteläosassa nurmikumpu sekä kukkivaa pienpuustoa. Nykyiset puiston varusteet ovat huonokuntoisia.

Olohuonemainen aukio sekä pieni viheralue puineen ja kukkineen

Puiston pohjoisosassa lisätään aukiomaista tilaa ja avoimia näkymälinjoja häiriökäyttäytymisen vähentämiseksi. Pohjoisosassa tavoitteena on olohuonemainen, avoin kivetty aukio, joka kalustetaan eri kokoisilla penkeillä ja pöytäpenkkiryhmillä. Myös valaistus ja roska-astia uusitaan. Olohuonemaisuutta korostetaan vielä persoonallisilla valaisimilla ja puiden kohdevalaisimilla.

Aukiota ja vihreää eteläosaa rajaa tukimuuri, jolla voi istuskella. Puiston kasvillisuus sijoittuu uudistuksessakin eteläosaan. Nykyinen puusto eteläosassa on pääosin hyväkuntoista ja se säilytetään. Joitakin puita on jouduttu poistamaan raitiotien katumuutosten vuoksi ja yksi puu huonon kunnon vuoksi. Puistoon istutetaan tammi jatkamaan Hatanpään valtatien tammisarjaa. Nykyinen nurmi vaihdetaan matalaan perennakasvillisuuteen.

Ratinanlinnanpuisto sijaitsee ydinkeskustassa Hatanpään valtatien varrella.
Ratinanlinnanpuisto sijaitsee ydinkeskustassa Hatanpään valtatien varrella.

Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Tarja Nikupaavo-Oksanen