Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere Junior keskittyy lasten ja nuorten hyvinvointierojen kaventamiseen

Julkaistu 20.1.2020 16.32

Tampere Junior on Tampereen kaupungin uusi, nelivuotinen kaupunkitasoinen kehitysohjelma vuosille 2020 - 2023. Ohjelman tavoitteena on tamperelaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen.

Tyttö juoksee lumisessa metsässä.
 

Tampere Junior -ohjelman visiona on "Tampere - paras kaupunki kasvaa". Tavoitteena on, että Tampereella on vuonna 2030 tasaisesti jakautunut hyvinvointi.

Ohjelmalle on asetettu neljä keskeistä tavoitetta vuodelle 2030:
* sosiaalisissa verkostoissa nuoren voimavarat mahdollistavat hyvinvoinnin, opiskelun ja työn
* vapaa-aika ja harrastaminen ovat lasten ja nuorten toiveiden mukaista
* aito kumppanuus toimii lapsiperheen ja vanhemmuuden muuttuvassa arjessa
* lapset ja nuoret ovat aktiivisia toimijoita monipuolisen kasvuympäristönsä kehittämisessä.

Hyvinvointierojen kaventamiseen pyritään myös sillä, että jokaiselle lapselle taataan mahdollisuus harrastaa. Tämän jo pormestariohjelmassa sovitun tavoitteen toteuttamiseen on kaupungin talousarviossa varattu tälle vuodelle 200 000 euroa.

Tampere Junior yhdistää kaupungin palvelut, yritykset, yhdistykset ja korkeakoulujen eri tutkijayhteisöt. Hajallaan oleva tieto tulee sovittaa yhteen, jotta ymmärretään lasten, nuorten ja lapsiperheiden elämään vaikuttavia ilmiöitä ja muutostarpeita.

- Ohjelman aikana pyrimme saamaan tamperelaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointieroista kerätyn ja analysoidun tiedon asiantuntijoiden hyödynnettäväksi. On tärkeää määritellä keskeiset muutostarpeet, jotta voidaan ottaa käyttöön niihin perustuvia keinoja hyvinvointierojen vähentämiseksi. Työssä tarvitaan toimivaa yhteisjohtamista, Tampere Junior -ohjelmasta vastaava suunnittelujohtaja Leena Viitasaari sanoo.

Tampere Junior -kehitysohjelmaan on varattu kuluvalle vuodelle 525 000 euroa. Ohjelmakauden aikana tavoitellaan UNICEF lapsiystävällinen kunta -tunnustusta. Tampere Junior -kehitysohjelman ohjelmasuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 20.1.2020.


Lisätietoja

Kehittämisjohtaja
Leena Viitasaari
puhelin 050 553 8672
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Laura Vanzo