Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere jatkaa sosiaalisen luoton myöntämistä

Julkaistu 7.11.2019 20.23

Tampereen kaupunki jatkaa sosiaalisen luoton myöntämistä vähävaraisille tai pienituloisille tamperelaisille, jotka eivät voi saada muuta luottoa kohtuullisilla ehdoilla esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai luottohäiriömerkinnän takia.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 7.11.2019 jatkaa sosiaalisen luoton käyttöä sekä selvittää luottojen hoitoon ja seurantaan tarvittavan ajanmukaisen järjestelmän hankintaa.

Sosiaalinen luotto on laina, joka maksetaan takaisin Tampereen kaupungille. Sen avulla ehkäistään ylivelkaantumista ja autetaan vähävaraisia pääsemään elämässä eteenpäin.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää esimerkiksi velkojen järjestelyyn, talouden hallintaan tai velkakierteen katkaisemiseen henkilöille, joilla on riittävästi maksuvaraa maksaa luotto takaisin. Sitä voi saada korkeitaan 10 000 euroa ja laina-aika on enintään viisi vuotta. Sosiaalista luottoa haetaan ottamalla yhteyttä aikuissosiaalityön palveluneuvojaan puhelimitse 044 431 4040 (ma - ti ja to - pe klo 9 - 10) tai sähköpostitse sosiaalityonperinta(at)tampere.fi. Alkukartoitus tehdään jo puhelimessa ja sen perusteella sovitaan jatkosta.

Sosiaalinen luotto otettiin Tampereella käyttöön vuonna 2016. Vajaan neljän vuoden aikana sitä on myönnetty 60 tamperelaiselle yhteensä 450 000 euroa. Näistä kuusi on maksanut kokonaan luoton takaisin.

Sosiaalista luottoa on käytetty muun muassa luottokorttivelkojen ja pikavippien maksamiseen, vuokrarästeihin, terveydenhuollon kuluihin, iltapäiväkerhon maksuihin, koulukuviin ja asiakasmaksuihin. Suurin osa veloista on ollut perintätoimiston perittävänä tai ulosotossa. Usein velkaantumiseen johtanut avioero, työttömyys tai sairastuminen. Velkojen taustalla on saattanut olla myös esimerkiksi oma tai läheisen peliriippuvuus tai talouden hallinnan puute.


Lisätietoja

Palvelujohtaja
Maritta Närhi
puhelin 050 320 6325
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala