Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä Taysin aikuispsykiatria yhdistymässä 1.9.2020

Julkaistu 24.6.2019 13.31

Pirkanmaalaisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuus, laatu ja resurssit halutaan turvata yhdistämällä Taysin aikuispsykiatria ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut 1.9.2020 alkaen. Yhdistäminen on ensiaskel kohti maakunnallista palvelukokonaisuutta.

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli valmistelutilannetta kaupungin osalta 3.6.2019 ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus 24.6.2019. Yhdistymisen edellyttämä kauppakirja ja liikkeenluovutus valmistellaan niin, että järjestely voidaan hyväksyä kaupungin ja sairaanhoitopiirin toimielimissä marras-joulukuussa 2019.

Yhdistämisen tavoitteena on helpottaa avohoitopainotteisten, asiakaslähtöisten palveluketjujen rakentamista sekä monipuolistaa asukkaiden palvelutarjontaa. Samalla voidaan vahvistaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistä ja helpottaa henkilöstön rekrytointeja keräämällä alan osaaminen yhteen organisaatioon.

Yhdistymisen valmisteluaikaa on pidennetty alkuperäisestä aikataulusta. Lisäajalla halutaan vähentää erityisesti tietojärjestelmien yhdistymiseen liittyviä aikatauluriskejä ja lisätä henkilöstön osallistumismahdollisuuksia. Hoitoketjujen toimintaa sujuvoittavia toiminnallisia muutoksia pyritään kuitenkin toteuttamaan jo ennen hallinnollista yhdistymistä.


Lisätietoja

Kehittämisjohtaja
Anniina Tirronen
puhelin 040 801 6378


Teksti Aila Rajamäki