Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

International Tampere Hub -yhteistyöhankkeella vauhtia kansainvälisten osaajien hyödyntämiseen

Julkaistu 6.6.2019 11.21

Tampereen seudulla on paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja työntekijöitä, joiden osaamisesta on hyötyä Tampereen seudun yrityksille. International Tampere Hub -yhteistyöhankkeella varmistetaan, että osaajia ei menetetä muihin maihin ja pääkaupunkiseudulle, sillä hanke tuo yritykset ja kansainväliset osaajat tehokkaammin yhteen.

 

Tampereen kaupungin ja Tampereen korkeakouluyhteisön (Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto) yhteisessä International Tampere Hub -hankkeessa luodaan Tampereen seudulle koordinoitu palvelumalli, joilla yritykset ja kansainväliset osaajat löytävät paremmin toisensa. Hankkeen tarkoituksena on koota yrityksille ja kansainvälisille osaajille suunnatut palvelut yhteen yhden luukun periaatteella. Hankkeessa kehitetään kansainvälisiä kumppanuusverkostoja sekä yhteistyötä korkeakoulu- ja yritysverkoston kesken.

International Tampere Hubin toiminta kohdistuu Tampereen seudulla jo asuviin kansainvälisiin osaajiin ja heidän työllisyys- ja yrittäjyyspolkujensa parantamiseen. Toiminta kohdistuu myös kansainvälisten opiskelijoiden ja työntekijöiden houkutteluun sekä yritysten tukemiseen kansainvälisissä rekrytoinneissa.

Hankkeen toteutusaika 1.5.201930.4.2021

International Tampere Hub -hankkeen keskeisenä tavoitteena on rakentaa pysyvä palvelu Tampereelle. Kokonaisuuden alle kootaan sekä yrityksille että kansainvälisille osaajille ja opiskelijoille suunnatut palvelut. International Tampere Hub -hankkeen hyväksi osoittautuneet toimintamallit otetaan osaksi pysyviä rakenteita, kertoo kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne Tampereen kaupungilta.

International Tampere Hub -hankkeen toimenpiteet tiivistetysti:

• Perustaa International Tampere Hub -kontaktikeskus yrityksille ja kansainvälisille osaajille

• Tiivistää kansainvälisen osaamisen parissa työskentelevien toimijoiden yhteistyötä

• Lisätä kansainvälisten opiskelijoiden työelämäyhteyksiä sekä kehittää kieli- ja urapalveluja.

• Vahvistaa kaupungin veto- ja pitovoimaisuutta kansainvälisenä opiskelu-, työskentely- ja innovaatiokaupunkina

• Kehittää kansainvälisille osaajille suunnattuja yrittäjyys ja startup-palveluita

• Hyödyntää kohdennettua markkinointia ja digitaalisuutta kansainvälisten osaajien houkuttelussa ja asiakasohjauksessa

Tampereen seudulla on paljon kansainvälistä potentiaalia. Meidän on yhdessä huolehdittava Tampereen veto- ja pitovoimasta, jotta saamme esimerkiksi korkeakouluista valmistuneet kansainväliset osaajat jäämään alueelle. Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen alueen yrityksiin on vielä vähäistä. Kansainvälisten osaajien palveluita tulee kehittää entistä paremmiksi, jotta osaajapotentiaali ei valu pois Tampereelta opintojen jälkeen, summaa vararehtori Marja Sutela Tampereen yliopistosta.

Hankkeen rahoitus on osa Työ- ja elinkeinoministeriön Talent Boost AIKO-rahoitusta, jota Pirkanmaan liitto hallinnoi. Talent Boost -toimenpideohjelma kanavoi kansainvälisten osaajien asiantuntemusta yritysten kasvun tueksi ja kehittää suomalaisia työmarkkinoita avoimeksi kansainvälisille osaajille.


Lisätietoja

Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti [email protected]


Teksti Satu Drufva

Kuvat Mirella Mellonmaa