Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ratikkakahvilan pohjatyöt ja terassin rakentaminen alkavat Keskustorilla

Julkaistu 16.5.2019 11.35

Heinäkuun alussa avattavan Tampereen ratikkakahvilan valmistelu etenee Keskustorilla. Ratikkakahvilan tarvitsemat pohjatyöt ja terassin rakentaminen on aloitettu rajaamalla Aleksis Kiven kadun varressa lähellä Kauppakadun risteystä sijaitseva työmaa-alue aidoilla. Töistä ei ole merkittävää haittaa liikenteelle.

Kokonaisuuteen kuuluu 1970-luvulla Tampereella valmistettu helsinkiläinen raitiovaunu, siirrettävä kahvilarakennus ja kahvilaterassi. Raitiovaunu on 20 metriä pitkä, ja sen ulkopinnat teipataan alkuperäiseen oranssi-harmaaseen väritykseensä. Kahvilamyynti sijoitetaan konttirakennukseen, jonka julkisivu verhoillaan puurimoituksella.

Asiakaspaikkoja kahvilassa löytyy sekä vaunusta että 150-neliöiseltä puurakenteiselta terassilta. Ratikkakahvila on väliaikainen, ja se elävöittää Keskustoria noin viisi vuotta. Tämän jälkeen se on tarkoitus siirtää uudelle paikalle raitiotien tuntumassa.

Idea vanhan raitiotievaunun käytöstä ratikkakahvilana syntyi Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelmassa. Vastaavat kohteet muissa kaupungeissa ovat suosittuja käyntikohteita. Ratikkakahvilan vaunussa jaetaan tietoa rakenteilla ja suunnitteilla olevasta raitiotiestä Tampereella. Kahvilatoiminnasta vastaa yrittäjä, jonka valinta on meneillään.

Ratikkakahvilan toteuttavat yhteistyössä Tampere tunnetuksi ry ja Tampereen kaupunki sekä kahvilan yrittäjä.


Lisätietoja

Rakennustyöt/ Tampereen kaupunki
Rakennuttajainsinööri
Raija Tevaniemi
puhelin 050 523 2052

Ratikkakahvila / Raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096

Yrittäjän valinta / Tampere tunnetuksi ry
Toiminnanjohtaja
Riikka Töytäri
puhelin 040 582 1949