Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Ensimmäiselle ja toiselle luokalle siirtyvät: haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu-kerhoihin alkoi

Julkaistu 7.1.2019 11.21

Haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu-kerhotoimintaan ensi lukuvuodeksi 2019–2020 on alkanut Tampereella. Haku koskee tällä hetkellä esiopetuksessa olevia lapsia, jotka aloittavat koulun elokuussa 2019. Lisäksi haku koskee nykyisiä ensimmäisen luokan oppilaita, jotka siirtyvät toiselle luokalle elokuussa 2019. Paikkaa tulee hakea 21.1.2019 mennessä.

Kuva: Koululainen ulkoilemassa iltapäiväkerhossa
 

Aamu- ja iltapäivätoimintaa ovat kaupungin järjestämä Eppu-kerhotoiminta kouluilla yhdessä esiopetusikäisten lasten kanssa sekä yksityisten toimijoiden järjestämä aamu- ja iltapäivätoiminta.

Perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokkien oppilailla on mahdollisuus hakea aamu- ja iltapäivätoimintaan, jos molemmat vanhemmat ovat töissä tai opiskelemassa.

Paikka voidaan myöntää lapselle myös erityisestä syystä. Muu erityinen syy tarkoittaa perheen tai lapsen perusteltua tarvetta, joka arvioidaan tapauskohtaisesti. Erityinen syy edellyttää, että huoltajan lisäksi lapsen tilanteen tunteva asiantuntija on esittänyt riittävän selvityksen tai tarpeen arvioinnin paikan tarpeellisuudesta

Perhe voi valita tarvitsemansa tuntimäärän kolmesta eri vaihtoehdosta

Iltapäivätoimintaa on tarjolla koulutuntien jälkeen klo 12–17. Osassa ryhmistä on tarjolla myös aamutoimintaa klo 8–10, jos sille on riittävästi kysyntää.

Perheet voivat valita palveluntarpeen kolmesta eri vaihtoehdosta: 1–3 h/päivä, 3–4,5 h/päivä tai 4,5–6 h/päivä. Toimintamaksut määräytyvät valitun vaihtoehdon mukaan. Niissä ryhmissä, joissa on aamutoimintaa, tunnit voidaan jakaa aamun ja iltapäivän kesken niin, ettei perheen valitsema enimmäistuntimäärä ylity.

Tarvittaessa lapselle on mahdollista hakea paikkaa myös vuorohoitoa järjestävistä palveluista.

Toimintaan haetaan Tampereen kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Verkkosivuilla on myös lisätietoa toiminnasta. Lisätietoa saa myös sähköpostitse osoitteesta apip.palveluohjaus(at)tampere.fi


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Hanna Leppänen