Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaupungin henkilöstön lapsia vierailee työpaikoilla perjantaina 23.11.

Julkaistu 20.11.2018 11.15

Tampereen kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Lapsi mukaan töihin -päivään perjantaina 23.11.2018. Silloin työntekijät voivat ottaa lapsensa tai muun läheisen lapsen mukaan työpaikalleen, jos se on töiden kannalta mahdollista.

Kaapo Nikander heilutti kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuijaa valtuustosalissa vuosi sitten Lapsi mukaan töihin -päivänä.
 

Esimerkiksi keskusvirastotalossa ja työllisyyspalveluissa Voimakadulla järjestetään lapsille ohjelmaa.

– Lapset pääsevät tutustumaan Duunibussiin, miettimään omia vahvuuksiaan lasten CV-pajassa ja piirtämään omasta unelma-ammatistaan, kertoo verkostosuunnittelija Jonna Tyry-Varjoranta työllisyyspalveluista.

– Keskusvirastotalossa järjestetään koodauspaja, jossa lapset saavat kokeilla ohjelmointia pienillä beebot-roboteilla ja tietokoneilla. Lapset voivat myös kiertää tehtävärataa yhdessä vanhempiensa kanssa. Kierros päättyy Näköala-ravintolaan, jossa on tarjolla keksiä ja mehua. Lisäksi lapsilla on mahdollisuus tutustua kaupunginarkistoon, sanoo päivän järjestelyissä mukana oleva vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärvi.

Lasten tärkeää nähdä aikuisten arkea

Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä tai osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on.

Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena ei ole teettää lapsella varsinaisesti työtä, vaan tutustuttaa hänet vanhempansa tai muun läheisen aikuisen arkeen.

Päivä järjestetään kolmatta kertaa. Kaupunki on osallistunut päivään joka vuosi.

Lapsen oikeuksien viikolla vietetään YK:n Lapsen oikeuksien päivää vuosittain 20.11. Perjantaina 23.11. järjestettävään Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu mallia vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.


Lisätietoja

Hanna Karojärvi
puhelin 040 801 6188
sähköposti [email protected]

Jonna Tyry-Varjoranta
puhelin 044 423 5410
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen

Kuvat Hanna Leppänen