Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere saa täyttää Näsijärven rantaa Vaitinarossa

Julkaistu 8.10.2018 13.00

Tampereen kaupunki saa täyttää Näsijärven rantaa Vaitinarossa suunnitellun raitiotiereitin kohdalla. Aluehallintovirasto ilmoitti kaupungille päätöksestään tänään 8.10.2018. Täyttölupa koskee noin 100 metriä leveää ja noin kilometrin mittaista maakaistaletta Lielahden Hiedanrannan ja Pölkkylänniemen välissä. Lupaehdoissa määritellään täytön edellytykset.

- Nyt täytyy perehtyä huolellisesti lupapäätökseen sekä sen ehtoihin, ja valmistella sitten työn aloittamista. Raitiotien suunnittelun kannalta on hyvä, että päätös saatiin, johtaja Mikko Nurminen toteaa.

Raitiotien toista vaihetta suunnitellaan Pyynikintorilta kohti Lielahtea ja tulevan Hiedanrannan kaupunginosan keskustan halki Lentävänniemeen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myöntää Tampereen kaupungille luvan noin 9 hehtaarin vesialueen täyttöön Näsijärven Hiedanrannassa. Lupa on voimassa toistaiseksi. Hakija omistaa hanketta varten tarvittavat alueet.

Luvan mukaan nykytilanteen riskin johdosta, aluehallintovirasto katsoo tarpeelliseksi määrätä, että luvan saajan tulee täyttötyön ensivaiheena tehdä Vaitinaron rantaan pysyvä ja tiivis pohjaveden suojausrakenne, jolla Näsijärven veden ei-luonnontilainen imeytyminen pohjavesimuodostumaan estetään tai sitä rajoitetaan merkittävästi kaikissa olosuhteissa. Tällä tavalla pystytään poistamaan nykytilassa oleva pohjavesiriski.

- Selvitykset todettiin riittäviksi, mikä on tietysti hyvä asia niin ympäristön kuin alueen jatkosuunnittelun kannalta, Hiedanrannan hankekehitysjohtaja Reijo Väliharju toteaa.

Rannan laajempaa täyttöä osana tulevaa Hiedanrannan asuinaluetta on myös suunniteltu.


Lisätietoja

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin +358503880901
sähköposti [email protected]

Kaupunkiympäristön palvelualue
Johtaja
Mikko Nurminen
puhelin +358408012665


Teksti Anna-Leea Hyry