Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hanavedestä tuli hittituote nuorten yleisurheilun MM-kisoissa Tampereella

Julkaistu 11.7.2018 15.27

Juo hanavettä - Drink Tap Water oli nuorten yleisurheilun MM-kilpailujen kisajärjestäjien toivomus Tampereella. Nuoret urheilijat vastasivat toivomukseen ja ovat ahkerasti käyttäneet vesipisteitä.

Rasheem Brown ottaa hanavettä nuorten yleisurheilun MM-kisoissa
Rasheem Brown Cayman-saarilta on tyytyväinen hanaveteen.

Tänä vuonna 120 vuotta täyttävä Tampereen Vesi tarjosi jokaiselle IAAF World U20 -mestaruuskilpailun osanottajalle tyhjän vesipullon, joka voidaan täyttää kisojen aikana suoraan hanasta. Kilpailun pääsihteerin Elisa Hakasen mukaan valmiiksi pullotettua vettä ei ole kaivattu. Palaute hanaveden käytöstä on ollut pelkästään myönteistä. - Jo heti ensimmäisenä kisapäivänä urheilijat suorastaan kyselivät vesipisteitä. Näin siitäkin huolimatta, että monet urheilijat joivat ensi kertaa hanavettä. Juomakelpoinen hanavesi ei ole itsestäänselvyys kaikkialla.

Urheilijoiden omien vesipullojen käyttö on merkittävä ympäristöteko, sillä se vähentää huomattavasti kisojen aikana syntyvän muovijätteen määrää.

Suomessa hanavesi on maailman parasta. Hanaveden on todettu olevan huomattavasti puhtaampaa kuin pullotetun veden. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimus on osoittanut, että pullovedessä voi olla jopa 100 kertaa enemmän mikrobeja kuin vesijohtovedessä. Hanavesi on myös edullista. Yksi juomalasillinen maksaa noin 0,06 senttiä ja ämpärillisen saa kolmella sentillä.

Elisa Hakanen Pääsihteeri/General Secretary
IAAF World U20 Championships
Tampere 2018
puhelin 050 352 0982


Teksti Anna-Maria Maunu

Kuvat Anna-Maria Maunu