Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kesäkukkien istutukset alkoivat: kannoja istutetaan 2500

Julkaistu 4.6.2018 15.02

Tampereelle aletaan istuttaa kesäkukkia tällä viikolla. Viheralueille ja toreille tulee kaikkiaan 35 000 kukkaa. Kannojen istutukset Koskipuiston puolelle alkavat tiistaina 5.6. ja Kirjastonpuiston puolelle keskiviikkona. Kaikkiaan kannoja istutetaan 2500.

Kannoja kastellaan Koskipuistossa.
 

Kesäkukkaryhmiä ja kesäkukkaruukkuja tulee eri puolille Tamperetta. Kaikki keskustan kesäkukkaruukut ja -amppelit ovat tänä kesänä kukkaisviikkojen kukkia, koska kukkaisviikot alkavat tänä vuonna jo 6.6.

Tällä viikolla istutetaan myös ainakin Arboretumin rinneryhmä ja Kiovanpuiston kukkaryhmät. Kesäkukkaryhmät saadaan istutettua juhannukseen mennessä ja kukkaruukut sijoitettua parin viikon kuluessa. Ratikka- ja muut katutyöt vaikuttavat ruukkujen sijoitteluun, mutta ne pyritään sijoittelemaan siten, ettei niitä tarvitse siirrellä.

Suosituimpia lajikkeita kaupungin penkeissä ovat begonia, pelargonia, uudenguineanliisa, petunia, salvia, ja gaura, jolla on valkoinen tähkämäinen kukka. Laikunlavan viereiseen, Kirjastonpuiston kukkapuutarhaan istutetaan entiseen tapaan kesäksi narsissitupakkaa, salviaa, gauraa, uudenguineanliisaa, punalehteä, lehtibegoniaa. Lisäksi uutena lajina istutetaan sulkahirssiä.

Arboretumin rinneryhmään istutetaan daaliaa, jättiverbenaa, begoniaa, salviaa, hämähäkkikukkaa, kosmosta, leimua, pelargoniaa ja purppurarevonhäntää.

Uusina lajeina kukkapenkeissä kokeillaan tänä kesänä muun muassa vaaleankeltaista kosmoskukkaa ’Cosmos Xanthos’ sekä valkoista ja punaista leimua ’Phlox hybrida Carolina’.

Kaikki kesäkukat on kasvatettu Mäkelän puutarhalla Lempäälässä, ja niitä tuodaan sieltä päivittäin suoraan istutuspaikoille isoihin ryhmiin. Ruukkujen ja pienien ryhmien kukat tuodaan Viinikankadun puutarhalle. Kukat istutetaan ruukkuihin Viinikankadulla. Kukkien kesähoidosta vastaa Tampereen Infra.

Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita.

kuva: Kesäkukkaruukku Frenckellin edustalla
Kesäkukkaruukkuja alettiin tuoda keskustaan jo viime viikolla. Esimerkiksi Frenckellin parkkipaikan reunustaa somistaa ruukkurivi.

Lisätietoja

Työnjohtaja
Marjus Jalonen
puhelin 0500 831 425


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Hanna Leppänen, Tarja Nikupaavo-Oksanen