Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti yhtiöiden perustamisesta ja luottamushenkilöiden palkoista ja palkkioista

Julkaistu 22.5.2018 8.38

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 21.5. kahden yhtiön perustamissopimuksen ja alensi luottamushenkilöiden palkkoja ja palkkioita.

Ateria- ja puhtauspalveluista vastaava Tampereen Voimia Liikelaitos yhtiöitetään ja Tampere perustaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa Pirkanmaan Voimia Oy:n. Tampereen kaupunki merkitsee 820 kappaletta 1000 euron arvoisia Pirkanmaan voimian osakkeita, yhteensä 820 000 euroa. Osakepääoma maksetaan kaupunginhallituksen osakkeisiin ja osuuksiin varatusta investointimäärärahasta. Tampereen kaupunki tekee 2,7 miljoonan euron sijoituksen Pirkanmaan Voimia Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon ja vastaava lisäys tehdään Konsernihallinnon yhteisten erien vuoden 2018 talousarvion investointimenoihin. Perustettavalle yhtiölle myydään Tampereen Voimia Liikelaitoksen liiketoiminta velattomalla noin 4 miljoonan euron kauppahinnalla 1.1.2019.

Talous- ja henkilöstöhallintoyhtiö Monetra Oy:n Tampere perustaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Yhtiön perustaminen liittyy maakuntauudistukseen ja talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämiseen.

Valtuusto päätti myös luottamushenkilöiden palkoista ja palkkioista. Kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaan liittyen pormestarin ja apulaispormestarin palkkoja sekä muita luottamushenkilöiden palkkioita alennettiin.


Lisätietoja

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu