Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki etsii uusia tukiperheitä

Julkaistu 28.3.2018 10.54

Onko sinulla tai perheelläsi mahdollisuus tarjota aikaa ja huolenpitoa lapselle viikonlopun verran kerran kuussa? Tampereen kaupungin Perhehoito Luotsi etsii uusia tukiperheitä 1-12 -vuotiaille lapsille. Tule mukaan Luotsin järjestämään infotilaisuuteen torstaina 12.4.2018.

 

Perhehoito Luotsi valmentaa tukiperheitä tamperelaisille ja orivesiläisille lapsille. Perheille on suuri tarve: omaa tukiperhettä odottaa tällä hetkellä yli 200 lasta.

Perhehoito Luotsi järjestää torstaina 12.4. klo 18–20 infotilaisuuden tukiperhetoiminnasta kiinnostuneille Tampereella. Tilaisuus pidetään Cafe Lillanissa, joka sijaitsee Viinikassa (os. Ahlmanintie 29, Tampere). Tervetuloa mukaan!

Illan aikana Luotsin väki kertoo tukiperhetoiminnasta ja siihen annettavasta valmennuksesta. Paikalla on myös toiminnassa jo mukana olevia henkilöitä, jotka kertovat omista kokemuksistaan lasten tukiperheinä. Tilaisuudessa on mahdollista kysyä toiminnasta tarkemmin ja keskustella Luotsin väen kanssa omaa mieltä askarruttavista asioista.

Tukiperheitä tarvitaan myös sisaruksille

Tukiperhettä tarvitsevat lapset asuvat omien vanhempiensa luona ja tulevat tukiperheen luokse sovittuina aikoina. Tukiperhe tukee lasten omien vanhempien jaksamista ja tarjoaa samalla lapsille turvallisia ja luotettavia, pitkäkestoisia aikuissuhteita.

Usein tukiperheen apua tarvitsevien lasten vanhemmat ovat yksinhuoltajia, joilta puuttuu oma luonnollinen tukiverkosto. Lapsen vanhemmilla voi olla esimerkiksi uupumusta ja sen taustalla monenlaisia syitä, esimerkiksi mielenterveyden haasteita. Joskus lapsella itsellään on erityistarpeita, jotka kuormittavat perhettä. Tukiperheitä tarvitaan myös sisaruksille.

Tukiperheenä voi toimia tasapainoinen yksinasuva aikuinen, pariskunta tai lapsiperhe, jolla on vakaa elämäntilanne ja toimivat ihmissuhteet. Lapsi viettää tukiperheensä luona tavallisesti yhden viikonvaihteen perjantaista sunnuntaihin kerran kuukaudessa. Joillakin lapsilla tukiperhetarve voi ajoittua arkipäiville.

Tukiperheiksi toivotaan aikuisia Tampereelta, lähikunnista tai muualta Pirkanmaalta. Tehtävästä maksetaan palkkio ja kulukorvaus. Perhehoito Luotsi järjestää tukiperheille jatkovalmennusta ja virkistystoimintaa.

Mikäli et pääse mukaan infotilaisuuteen, voit kysyä lisätietoja toiminnasta myös Perhehoito Luotsin numerosta 040 800 4200 tai sähköpostilla osoitteesta luotsi(at)tampere.fi


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Milka Volanto
puhelin 050 347 3526
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala