Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi Mustametsän päiväkodin ja neuvolan hankesuunnitelman

Julkaistu 22.1.2018 14.41

Tampereelle Vihiojan kaupunginosaan lähelle Normaalikoulua ryhdytään suunnittelemaan uutta päiväkotia ja neuvolaa. Kaupunginhallitus hyväksyi 22.1.2018 hankesuunnitelman jatkotyön pohjaksi.

Uusi päiväkoti ja neuvola rakennetaan Kuokkamaantien, Ahlmanintien, Mäntyhaantien ja Jokipohjantien rajaamaan kortteliin (os.Ahlmanintie 53), noin kolme kilometriä Tampereen ydinkeskustasta etelään. Tontilla oli voimassa vuonna 1998 vahvistettu asemakaava. Sen mukaan alue on opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YO). Tontilla on vireillä asemakaavan muutos, jonka tavoitteena on mahdollistaa Tampereen yliopiston normaalikoulun laajentaminen ja uuden päiväkodin ja neuvolan rakentaminen. Nykyinen tontti esitetään jaettavaksi kolmeen osaan: normaalikoulun tontiksi, päiväkodin tontiksi ja virkistysalueeksi (Mustametsä).

Normaalikoululle muodostuva tontti säilyy opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueena (YO). Tontille osoitetaan rakennusoikeutta 17 000 kerrosneliömetriä, mikä mahdollistaa koulurakennuksen laajentamisen. Päiväkodille muodostuva tontti osoitetaan julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi (YL). Kaava-alueen keskelle jäävä osa Mustametsästä kaavoitetaan lähimetsäksi (VM-6).

Uusi kaksikerroksinen päiväkoti- ja neuvolarakennus mitoitetaan joustavasti noin 140–160 lapselle ja esiopetuksen tilat kolme–neljä -sarjaisena. Lisäksi rakennukseen suunnitellaan tilat eteläisen alueen neuvolalle.

Asemakaavoitus käynnistyi helmikuussa 2016 ja kaava valmistunee helmikuussa 2018. Rakennustyöt on tarkoitus ajoittaa tammikuun 2019 ja helmikuun 2020 väliselle ajalle, jolloin rakennus voidaan varustella maaliskuussa ja ottaa käyttöön huhtikuussa vuonna 2020.

Nekala–Viinikan alueelle on laadittu asemakaavatyön yhteydessä liikenneverkkoselvitys. Selvityksen mukaan alueen kävely- ja pyöräilyverkkoa tulee kehittää. Kuokkamaantien liikennettä on tarkoitus rauhoittaa kaava-alueen kohdalla mm. ajorataa kaventamalla ja uusilla suojateillä.

Mustametsän päiväkodin ja neuvolan kustannusarvio on noin 9 miljoonaa euroa.


Lisätietoja

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
puhelin 040 704 7337
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu