Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Raitiotien rakentaminen etenee - Hervannan valtaväylän kevyen liikenteen väylä Vuohenojan kohdalla avataan liikenteelle

Julkaistu 13.12.2017 13.02

Jalankulun ja pyöräilyn väylä Hervannan valtaväylän länsilaidalla Rieväkadun ja Vuohensillankadun välillä avataan liikenteelle 15. joulukuuta.

Uusi jalankulun ja pyöräilyn väylä on rakennettu lähes entiselle paikalleen. Raitiotierata rakennetaan kevyen liikenteen väylän ja Hervannan valtaväylän väliselle alueelle viimeistään kesällä 2019. Ratapohja on jo tehty valmiiksi.

Myös Palvaanniemen bussipysäkki siirtyy lopulliselle paikalleen 15. joulukuuta. Pysäkkiä käyttävät linjat 3A, 3B, 5, 20 ja 24. Käytössä ollut väliaikainen pysäkkiyhteys poistuu.

kuva: Vuohenojan kohdalle rakennettua tukimuuria
Vuohenojan kohdalle rakennettua tukimuuria

Kuusi tukimuuria ja kolme siltaa

Hervannan valtaväylän varrelle on rakennettu Vuohenojan kohdalle kuusi tukimuuria ja kolmea siltaa on muokattu raitiotien tarpeisiin. Esimerkiksi valtaväylän ylittävää ratasiltaa muokattiin viime juhannuksena junaliikenteen katkon aikana. Ratasillan alla tehdään vielä viimeistelytöitä kevyen liikenteen väylän avaamisen jälkeen ja väylä on aluksi kavennettu tällä kohdin. Rieväkadulle on tehty tukimuuri ja ylikulkusiltaa on muokattu raitiotien tarpeisiin. Rieväkadulle rakennetaan vielä toinenkin tukimuuri.

– Hyvä yhteistyö alueen kiinteistöjen omistajien kanssa helpotti töitä huomattavasti. Se varmisti sujuvan työn ja parhaat mahdolliset rakenneratkaisut, kiittelee Raitiotieallianssin siltarakentamisen työmaapäällikkö Jani Kiili.

Raitiotieallianssin ensimmäiset liikennejärjestelyt tehtiin Hervannan valtaväylän varrella lähes vuosi sitten, kun jalankulkijat ja pyöräilijät ohjattiin kulkemaan kiertoreittiä. Puunkaato valtaväylän varrella aloitettiin 19.12.2016.


Lisätietoja

Hervannan valtaväylän lohkopäällikkö
Kari-Pekka Lumme
puhelin 040 866 1811

Palautteet:
Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma - pe 9 - 16


Teksti Marja Merta